Walking football: vanaf donderdag 7 november 14.30 uur

9 oktober 2019

HSV start met Walking Footbal

Wanneer: Start donderdagmiddag 7 november 14.30 uur
Locatie
: HSV
55 jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie, KNVB en het Nationaal Ouderenfonds.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan  voorop.

Uitnodiging nieuwe deelnemers
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met OldStars walking football organiseert HSV een serie kennismakingstrainingen. De uitvoering van de kennismakingstrainingen staat onder professionele begeleiding van trainer Hans Ursem.
Na afloop van de activiteiten is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een warm of koud drankje.  Wij nodigen iedereen uit die wil bewegen en weer tegen een balletje aan wil trappen. Dit gaat echter op een rustige manier met plezier als belangrijke graadmeter.

De bedoeling is dat we eerst een halfuurtje gaan trainen, iedereen op zijn eigen niveau om weer te wennen aan een bal aan je voeten, , en daarna ouderwets een partijtje met inachtneming van de spelregels van het walking football. Ben je geïnteresseerd en wil je eens proberen wat walking football inhoudt dan nodigen wij je van harte uit op met ons mee te doen. Wij beginnen op donderdag 7 november om 14.30 uur op het HSV kunstgrasveld, en we gaan proberen om een groep bij elkaar te krijgen die met elkaar plezier maakt.

Mocht je interesse hebben laat dat even weten aan Hans Ursem of Nico Meijer en neem vooral iemand mee die ook interesse heeft.

Hans Ursem/ Nico Meijer

jtj.ursem@quicknet.nl

meijer25@hotmail.com