Samenwerkingsovereenkomst HSV met Fysio Heiloo en SINA Voetballab

29 augustus 2023

Voorafgaande aan het Zomertoernooi werd op vrijdag 23 augustus 2023 de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen HSV en SINA Voetballab uit Beverwijk. Deze samenwerking is nieuw en vooral gericht op preventie, waardoor het fysieke welzijn van voetballers van HSV (vanaf de leeftijd van 12 jaar) zal worden bevorderd. Tegelijkertijd werd ook de samenwerkingsovereenkomst met Fysio Heiloo verlengd. Dit is opnieuw een bevestiging van een al jarenlange mooie samenwerking, waarbij Fysio Heiloo de verzorging bij HSV ondersteunt en zorg draagt voor hersteltraining van geblesseerde HSV-leden. Beide organisaties combineren de samenwerking met het Stersponsorschap.

Foto: van links naar rechts Cani Yilmaz (SINA Voetballab), Ellen Popma (voorzitter), Pauline Moleman (Fysio Heiloo), Sandra van der Flier (bestuurslid en TC) en Bart Moleman (Fysio Heiloo)

SINA Voetballab houdt zich op innovatieve wijze bezig met voetbalprestatieanalyse. Zij begeleiden op dat gebied al verschillende collega-verenigingen, waaronder ADO’20 en sinds dit seizoen ook vv Limmen. Ook met professionele clubs/spelers hebben zij de nodige ervaring.

Vanaf dit seizoen zullen spelers van de seniorenselectie en álle jeugdleden van HSV (vanaf de JO13) meerdere keren per jaar worden getest, waarbij de gegevens zullen worden gebruikt voor analyses op het gebied van fysieke gesteldheid en prestatiepotentieel. Waardevolle adviezen op basis van de analyses zullen op teamniveau worden verstrekt, waardoor trainers waar gewenst extra aandacht kunnen geven aan bepaalde facetten binnen hun trainingsaanbod. De gegevens worden op individueel niveau verstrekt aan (de ouders van) de leden, waarmee deze meer inzicht kunnen krijgen in de eigen fysieke gesteldheid en prestatiepotentieel. Hierdoor krijgen ze ook inzicht in de gebieden waar verbetering mogelijk is en wat ze gericht kunnen doen om dat te bereiken. De privacy op individueel niveau wordt beschermd.

De combinatie met de al jarenlange samenwerking tussen HSV en Fysio Heiloo, geeft naar verwachting een behoorlijke meerwaarde voor de leden en de trainers. Fysio Heiloo heeft een heel korte lijn met de selectie(trainers) en verzorging en zullen waar gewenst worden betrokken bij uitvoering van de adviezen. Hoe mooi is het dat ook SINA en Fysio Heiloo de onderlinge lijn volledig hebben geopend.

HSV is een vereniging waar ambitie, spelplezier, vriendschap en bevordering van gezondheid hand in hand gaan. Door deze samenwerking willen wij zowel leden als trainers extra mogelijkheden bieden om de prestaties en de gezondheid van de spelers naar een hoger niveau te tillen. Omdat dit een preventieve insteek heeft, wordt het effect op de gezondheid op langere termijn groot geacht. Dat is ook waarom het project wordt ondersteund door zorgverzekeraars en er geen kosten aan zijn verbonden voor de leden of de vereniging zelf.

Wel vraagt het een goede planning en organisatie. Daarover zullen trainers en leiders van de jeugd binnenkort nadere informatie krijgen, tijdens de Kick-Off. Ouders en leden ontvangen kort daarna meer gedetailleerde informatie per mail.