Remise HSV 1 – sv Spartanen 1.

8 oktober 2018

Onbesliste strijd om de eerste plaats.

HSV 1 speelde tegen sv Spartanen 1 uit Wognum. Door een beter doelsaldo stonden de Spartanen bovenaan. De 1ste helft kenmerkte zich door veel middenveldspel, waarbij beide keepers nauwelijks op de proef werden gesteld, waardoor de rust met 0 – 0 inging. Na de rust een toch beter Spartanen en in de 56ste minuut moest Indy Klamer handelend optreden na een omhaal vanaf 6 meter voor zijn doel. Dit deed hij met verve, maar in de 63ste minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een onverwachte schuiver, die hij te laat in de gaten had: 0 – 1. Hierna nam HSV toch meer het heft in handen en in de 69ste minuut schoot Jelle Stam de bal, beschikbaar gesteld door de vishandel Volendam uit ’t Loo, na een scrimmage hard in. De bal werd geblokt, maar Jelle kreeg de bal opnieuw en schoot deze nu hoog in ’t dak: 1 – 1.

HSV bleef iets sterker en na een aanval over 4 schijven schoot Jelle in, maar hij raakte de bal niet goed en schoot naast. Dit was in minuut 72. Een 10-tal minuten later gaf Mats de Zeeuw een goede voorzet, maar Jelle en de keeper van Spartanen belandden in het doel; de bal ging voorlangs. De laatste kans was voor Dillen Meijer. Op de achterlijn veroverde Lars de Vré na goed doorzetten de bal en schoot deze hard en laag voor het doel langs, maar Dillen miste net. Nadat Steef Kaandorp tot Man of The Match was uitgeroepen, floot scheidsrechter Onno Jans uit Petten, op de (elektrische) fiets naar Heiloo gekomen, af.

Omdat Kolping Boys won staan zij nu alleen bovenaan met voor HSV een gedeelde 2e plaats. Volgende week speelt HSV 1 uit tegen KFC.

Het 2e team haalde fors uit tegen WSV ’30. Het werd na een 2 – 1 ruststand uiteindelijk 10 – 1.