Nog geen lente voor iedereen…

27 maart 2017

Hoewel het weer al aan de lente deed denken was dat in de uitslagen voor menig HSV team niet terug te zien..

HSV Vr 2 tegen Koedijk was afgelast.
HSV Vr 1 deed de zon schijnen.. na een 1-0 achterstand stond het bij de rust al 1-6 in het voordeel van de dames uit Heiloo en werden de dames van Alkmaria Victrix getrakteerd op een 1-10 nederlaag.
HSV VE 45+ deed het andersom.. na een 1-0 voorsprong kwamen de mannen terug met een 1-8 nederlaag op zak.
HSV VE 35+ won ook dit weekend tegen Hercules Zaandam werd het 3-4 in het voordeel van de rood gelen.
HSV 8 speelde gelijk tegen Vios W (3-3)
HSV 7 won knap met 5-4 tegen Ado ’20 11.
HSV 6 moest thuis zijn meerdere erkennen in Kolping Boys en verloor met 1-3
HSV 5 won netjes tegen Vitesse ’22 6 met 4 tegen 1.
HSV 4 verloor tegen Ado ’20 6 met 4-1
HSV 3 zit in een dipje een kreeg er 5 om de oren tegen Alkmaria Victrix 2 en verloor met 1-5.
HSV 2 deed weer goede zaken en won met 2-1 van West Frisia 2.  Na afgekeurde doelpunten die al dan niet in buitenspel positie werden gemaakt stopte  keeper Thijs Laagland  keurig een penalty en zo hield HSV 2 de drie punten in de tas.
HSV 1 tenslotte liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan;

HSV 1 verliest van feller Volendam.

Vooral in het begin werd HSV afgetroefd door een fel storend en hard werkend Volendam. De technische voetballers uit het palingdorp werden op te grote afstand gedekt en de aansluitingen van vooral het middenveld werden te langzaam uitgevoerd. Zo kon Volendam in de persoon van Rocco Plat heel makkelijk de bal aannemen rond de 16m. en zijn uithaal betekende in de 7e minuut de 0 – 1.

Na zo’n 20 minuten nam HSV wat meer initiatief waaruit enkele kleine kansjes ontstonden. Zo kopte Rick Houtenbos, die zijn 175ste wedstrijd voor HSV 1 speelde, net naast uit een corner en schoot Max Dekker voorlangs nadat de keeper en de laatste man elkaar in de weg liepen en Max alleen kon doorgaan, maar hij kwam teveel aan de buitenkant van de 16 m.

Na 32 minuten haalde Max zijn gram door een weggekopte corner hard binnen te volleren:  1 – 1.

In de 2e helft was de aansluiting beter en dat resulteerde in de 59ste minuut in de 2 – 1 toen Dennis Houtenbos met de bal kon oprukken en van ongeveer 25 m. hard en laag uithaalde.

Hierna volgeden zeker 5 opgelegde kansen, maar zoals meer voorkomt, de goal valt dan aan de andere kant. Gerommel en niet ingrijpen binnen de 16 m. lijnen gaf wederom Rocco Plat de ruimte om uit te halen 2 – 2.

Toch bleef HSV domineren, maar de geboden kansen werden allen om zeep geholpen en toen in de 86ste minuut een verkeerde pass in de voeten van de Volendammer spits kwam, kon deze ongehinderd op Indy Klamer afgaan en hij scoorde heel beheerst de 2 – 3.

De koploper was niet meer bij machte om de goal te maken waar men naar zocht.

Directe concurrenten voor de titel verloor Vitesse ’22 en speelde SVW gelijk.