HSV 17-1 herpakt zich.

11 november 2019

HSV 17-1 herpakt zich met prima overwinning op ZAP 17-1

Na het niet al te beste potje tegen Den Helder en een weekje open dagen, waren de HSV-supporters benieuwd of onze helden zich zouden kunnen herpakken tegen ZAP 17-1. Een wedstrijd die als opwarmertje zou kunnen fungeren voor het treffen van de beide hoofdmachten de dag erna op dezelfde locatie. Nadat de HSV-kolonne in het pittoreske Breezand was aangekomen werd duidelijk dat kleine dorpjes (Breezand heeft 3.775 inwoners) tot grote dingen in staat kunnen zijn. Langs de velden waren de reclameborden dubbeldik aanwezig, een geweldige tribune en een accommodatie waar ook nog gehandbald en getennist kon worden. En, uiteraard, een hoofdveld met gewoon gras dat er als een biljartlaken bij lag. Een veld waar je niet op een slof en een oude voetbalschoen zomaar kampioen zou kunnen worden. Hoewel Niels dacht dat dit met slippers in plaats van zijn vergeten voetbalschoenen misschien nog wel zou kunnen lukken…

Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat de scheidsrechter zijn tijd nam. Na de uitgebreide pasjescontrole rond de middencirkel werd er met een vertraging van 5 minuten gestart. In de beginfase werd er over een weer nog wat afgetast zonder dat dit tot uitgespeelde kansen zou leiden. Maar in minuut 7 keek HSV toch zomaar tegen een 1-0 achterstand aan.