HSV 1 wint spannende wedstrijd door inzet.

26 november 2018

De berichten dat Fc. Den Helder een goed voetballende ploeg is met snelle voorwaartsen, kwamen uit op Sportpark Het Maalwater. Het eerste kwartier was volledig voor de Heldernaren met afwisselend combinatiespel en goeie dieptepasses. De teruggekeerde Dennis Houtenbos gaf echter rust in de HSV achterhoede en na dat 1ste kwartier kwamen de rood/gelen steeds meer los van hun opponent en deze aanvallen waren wel gevaarlijker dan die van Den Helder, Mats de Zeeuw schiet over na een mooie combinatie met Jelle Stam en deze Jelle ziet een mooie steekpass van Arend Swart door een verdediger worden onderschept. Een volgende aanval waarbij Jelle alleen voor de keeper verschijnt wordt door laatste gepareerd. Zo bleef het spel over en weer gaan met vooral voor HSV mooiere kansen. Dit moest wel leiden tot doelpunten in de 2e helft.

In de 47ste min. schiet Nick Sombroek vanaf 20 m. naast en 2 min. later wordt een schot van Mats in de hoek door de keeper gered. Ook Den Helder zit niet stil en doet ook diverse pogingen, maar niet voor niets werd Indy Klamer Man of the Match. Pas in de 83ste min. valt de eerste goal. Na goed doorzetten van Arend komt de bal bij Lars de Vré die zich langs een verdediger wurmt en met een uiterste krachtsinspanning de bal over de keeper lobt: 1 – 0.

4 Minuten later staat Den Helder alweer gelijk door een schitterend schot van de spits, die de bal onhoudbaar tegen het net jaagt: 1 – 1. Iedereenleek wel tevreden met deze stand, maar Dillan Meijer dacht hier anders over. Hij loopt goed door op een bal die dreigt uit te gaan, wint het duel met de zekere laatste man, waarna hij de bal voorzet waar Rick Houtenbos klaar staat om de bal in te schieten.

Dit schot werd half gekeerd door de keeper, maar Rick zette goed door en tikte alsnog de bal in het doel: 2 – 1 in de 89ste minuut.

De laatste minuten was het alles of niets. Nick kreeg nog een goeie mogelijkheid, maar schoot hard voorlangs.

Toen de prima leidende scheidsrechter Broers uit Maarssen na 96 min. affloot waren er alleen maar tevreden gezichten in het Heilooër kamp.