HSV 1: Slecht voetbalweer, wel 3 punten.

10 december 2018

Zondag 9 december kwam West Frisia uit Enkhuizen op bezoek, voor de laatste thuiswedstrijd van 2018 gesponsord door Specialist in Websites.

West Frisia staat onderaan met slechts 5 doelpunten voor, maar ook 11 tegengoals.
De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele regen- en hoosbuien, mooie regenbogen, maar weinig acceptabel voetbal.
De toeschouwers hielden zich meer bezig met hun paraplu’s, al dan niet zelf gekocht of “geleend”.

De 2e helft kreeg HSV een veldoverwicht met de wind in de rug, maar daar werd te weinig gebruik van gemaakt. Pas in de 56ste minuut probeerde Dillan Meijer het met een afstandsschot, dat echter tegen de lat belandde. In de 69ste minuut werd een omhaal van Mats de Zeeuw goed op waarde ingeschat door de Vré die al vallend, à la Bep Bakhuys (wie kent hem nog?) de bal met zijn hoofd probeerde te beroeren, maar helaas kwam hij een centimeter te kort. 2 Minuten later belandde een combinatie tussen Mats en Jelle Stam net naast de goal. Het venijn zat duidelijk in de staart: In de 80ste minuut tikte Tim van Hekken de bal naar de naar rechts uitgeweken Nick Sombroek, die de bal strak voorzette, waar Rick Houtenbos klaar stond om de bal tegen het net te tikken: 1  – 0.

In de 85ste minuut werd een voorzet van Mats door Tim ingekopt: 2 – 0.
Een dieptepass van Dillan in de 89ste minuut stuiterde over de laatste man, maar dat werd goed door Tim ingeschat. Hij wist de bal in te halen, omspeelde de keeper en scoorde 3 – 0.
In de 91ste minuut werd een overtreding binnen de 16m. lijnen door de prima leidende scheidsrechter Mand uit Amsterdam bestraft met een penalty; helaas tegen HSV. De penalty werd benut en 2 minuten later was de 3 – 1 overwinning een feit.

Dillan werd terecht als “Man of the Match” uitgeroepen, waarna het feest dat door HSV 8 was georganiseerd kon losbarsten. DJ Body had hierbij de touwtjes in handen.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld; uit tegen Kolping Boys.