HSV 1 pakt opnieuw n punt.

11 november 2019

ZAP 1 – HSV 1 was interessante, spannende wedstrijd met als eindstand 1 – 1.

Beide teams stonden er het vorige seizoen om deze tijd veel beter voor, maar dat kan zomaar veranderen. Met Lars de Vre, Benjamin Conteh en Arend Swart geblesseerd op de tribune en Steef Kaandorp, Roel Bakker en Jelle Stam op de bank begonnen de in het blauw gestoken HSV-ers aan de wedstrijd tegen Zwaluwen Anna Paulowna. Onder leiding van scheidsrechter Kooij uit Tuitjenhorn ging het spel de eerste 10 minuten over en weer zonder uitgespeelde kansen, maar in de 12e minuut kwam een dieptepass bij Luc Wagenaar terecht die handig voor 2 verdedigers langs sneed en vanaf de rand 16 m. de keeper passeerde: 0 – 1. De verdediging van ZAP had de handen vol aan de HSV spitsen en na een 2e grove overtreding kreeg de nr. 5, Nick Molenaar al na 14 minuten een gele kaart. Maar ZAP herstelde zich en schoot een paar keer gevaarlijk, maar Stefan Vogel gooide ziel en zaligheid in de strijd en blokkeerde op die manier in de 11e en 17e minuut 2 harde schoten. Ook Indy onderscheidde zich vandaag. In de 20ste minuut dook hij een hard ingeschoten bal uit de hoek tot corner. In de 22ste minuut werd een goede voorzet van Douwe Roedema door Rick Houtenbos ingekopt, maar via een ZAP speler kwam de bal in de handen van de keeper. Het werd nu een periode voor HSV en Tim van Hekken pakte na goed doorzetten de bal van de rechtsachter af, legde de bal terug op Ruben Bugter, die direct de bal breed neerlegde voor Rick, maar diens uithaal kwam in handen van de keeper. In de 31ste minuut werd de bal in de verdediging goed door Tobias Apeldoorn onderschept; hij kopte direct hard naar voren, waarna Tim de bal verlengde naar Luc, maar deze schoot jammer genoeg net naast. Een minuut later schoot Luc een voorzet van Rick over en in de 45ste minuut waren er 2 grote kansen voor HSV. Eerst een hard ingeschoten bal door Nick Sombroek, die tegen Luc aanschoot, waarna Ruben de bal overnam en de bal via de keeper naast zag gaan en in diezelfde minuut werd een voorzet door Luc doorgekopt op Rick, maar Ruben schoot naast.

Geen wisselingen in het begin van de 2e helft, maar nu was ZAP duidelijk de fellere, aanvallender ingestelde groep. Een verkeerde pass op het middenveld werd onderschept en Bram Dekker kon na een goede dieptepass de score gelijk trekken: 1 – 1. Het spel werd wat feller en dat resulteerde in een paar gele kaarten voor beide partijen. Na een scrimmage voor het doel kreeg Douwe de bal op 5 m. voor de goal, maar hij schoot via een verdediger over. Een minuut later kopte een ZAP-er de bal tegen de lat. In de 76ste minuut kopte Jelle een voorzet van Douwe naast die ook Luc alleen voor de keeper zette in de 82ste minuut, maar Luc kreeg er niet meer dan een corner voor terug. De laatste 10 minuten, inclusief de 4 extra minuten waren voor Indy Klamer, die met een paar prima safes ZAP van het scoren hield. Ook reageerde Indy in de 90ste minuut goed door een bal die tegen de paal werd geschoten en via de rug van Tobias kwam in zijn handschoenen te klemmen.

Volgende week is het 1ste vrij, maar het 2e team dat vandaag de koppositie behield door een 1 – 2 zege op KGB, krijgt de nr. 2 Fc. Den Helder 2 op bezoek. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur op het HSV complex.