HSV 1: Onwerkelijk!!

12 oktober 2020

Ja, deze tijd is erg onwerkelijk.

Voetbalwedstrijden zonder publiek, sfeerloos, daarna direct het sportpark verlaten….. Niet samen de overwinningen kunnen vieren.
Wat ook onwerkelijk is, is dat HSV 1 gedeeld 1ste staat op de ranglijst, met 12 punten uit 4 wedstrijden en dat de volgende ronde van de bekerkompetitie is bereikt.

Vandaag kwam ZAP uit Breezand op bezoek. Het begon met duidelijk aftasten en zodoende werd een groot gedeelte van vooral de 1ste helft op het middenveld uitgevochten. In de 5e minuut deed zich een mogelijkheid voor voor Roel Bakker, maar hij schoot over. Joop Nanne zou gezegd hebben: “Het lichaam over de bal”. Via een combinatie Jelle van Haastrecht – Roel Bakker in de 13e minuut kwam de bal bij Martijn Challa, maar deze schoot naast. Een minuut later schoot een ZAP-speler voor een leeg doel naast en kregen zij 2 corners die geen resultaat opleverden. In de 18e minuut werd een bal door de verdediging van de Breezanders weggekopt; hij werd echter door Tim van Hekken op de borst opgevangen en direct naar Jelle Stam doorgespeeld. Jelle omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1 – 0. In de 24ste minuut werd een schot van Freek Vrenegoor, ZAP, uit de draai vanaf de 16 m. lijn tegen de doelpaal geschoten. In de 34ste minuut kwam uit een combinatie van Jelle van Haastrecht en Rick Houtenbos de bal op rechts terecht bij Stefan Vogel. Uit diens voorzet tikte Rick in, maar de bal werd een prooi voor de keeper.
In de 37ste minuut belandde een goeie pass van Jelle Stam bij Tim van Hekken en deze scoorde beheerst de 2 – 0. 2 Minuten later veroverde Jelle S. de bal op de middenlijn, speelde de bal op Roel Bakker, waarna de bal in combinatie met Jelle van Haastrecht terug kwam bij Jelle Stam. Deze speelde zich met een schijnbeweging op de rand van de 16 m. vrij, haalde uit en hij trof doel: 3 – 0. In de 44ste minuut kopte Stefan de bal naast de goal uit een vrije trap van Jelle van H.
De eerste 10 minuten in de 2e helft speelde HSV wat te nonchalant, met veel slordigheden in de passes.

In de 69ste minuut kopte Tim van Hekken de bal naast na een mooie voorzet van Roel en Martijn Challa schoot vanaf 25 m. de bal ruim naast de goal. In de 79ste minuut kon Freek Vrenegoor tegenscoren door niet attent ingrijpen van de HSV verdediging. ZAP voerde de druk op en de laatste 10 minuten werden daardoor nog spannend. Invaller Scott Metzelaar probeerde het vlak voor tijd nog een keer, maar hij schoot van 20 m. naast. In de laatste minuten viel ook Bram de Boer nog in, maar hij had eigenlijk te weinig tijd om zich te onderscheiden, maar hij kan wel zeggen dat hij heeft gedebuteerd in HSV 1.