HSV 1: onbetwiste koploper 3e klasse B.

19 december 2016

Met 9 punten voorsprong op de nrs. 2 en 3, respectievelijk Vitesse ’22 en Beemster, begint HSV op 29 jan. 2017 aan de 2e helft van het seizoen in 3B. De laatste wedstrijd tegen Zeevogels werd met een 1 – 5 overwinning afgesloten. Het eerste gevaarlijke schot kwam al in de 2e minuut van Zeevogels verdediger Oudejans, maar Indy Klamer dook de bal uit de benedenhoek. Zeevogels kreeg wel meer corners dan HSV, 5 tegen 0, maar de aanvallen van de rood/gelen waren gevaarlijker.
In de 16e minuut liet Max Dekker de bal uit een voorzet van Lennart Nobbe bewust lopen voor de vrij achter hem staande Rick Houtenbos. Deze kon rustig aanleggen en de 0 – 1 in de touwen schieten. In de 22ste minuut ging Max goed door aan de linkerkant, hij legde de bal terug op de inkomende Tobias Apeldoorn en die schoot van dichtbij door de benen van de Zeevogels keeper. In de blessuretijd van de 1ste helft, door het oponthoud en het wisselen van de gebroeders Tom en Jesse Groot, scoorde Ruben Bugter uit een voorzet van Rick de 0 – 3. De 2e helft zette Zeevogels wel wat meer aan, maar de aanval had te weinig kracht om het net te vinden. HSV gaf het goede voorbeeld door snel uit te komen en via Tim van Hekken en Max Dekker kwam de bal bij Rick die 0 – 4 scoorde. Dani Kooge redde de eer, maar het laatste woord was voor Ruben die een goede voorzet van invaller Sven de Zeeuw inschoot.

HSV sluit de eerste helft van de competitie af met 13 gespeeld, 11 gewonnen, 2 gelijk; 35 punten. 40 doelpunten voor en 15 tegen.