HSV 1 neemt revanche op de uitnederlaag tegen IVV.

2 maart 2020

Binnen 4 minuten had HSV al 2 grote kansen om op voorsprong te komen, maar eerst schoot Lars de Vre naast en vlak daarna kwam een teruggetrokken voorzet van Tim van Hekken net niet bij Rick Houtenbos terecht. Uit deze aanval namen de Landsmeerders de aanval over waarbij de spits Jongebloet bij een voorzet van rechts voor zijn directe tegenstander kwam en bij de 1ste paal intikte: 0 – 1.
HSV pakte de draad weer op en in de 11e minuut belandde een breedtepass van Rick bij Stefan Vogel die in de korte hoek de IVV keeper verraste: 1 – 1.
De roodgelen zetten door in deze aantrekkelijke 1ste helft en in de 21ste minuut werd een prima vrije trap van Lars door Tobias Apeldoorn ingetikt: 2 – 1.
In de 29ste minuut kon Arend Swart met de bal aan de voet oprukken en vanaf 35 m., schoot hij in de bovenhoek, maar keeper Dijkstra wist met een machtige safe de bal tot corner te verwerken. 3 Minuten later werd een voorzet van Stefan door Ruben Bugter net over gekopt.
In de 35ste minuut bereikte een crosspass van Ruben de vrijstaande Lars, deze zette voor en Ruben kon van dichtbij intikken: 3 – 1.
In de 41ste minuut werd een corner van Lars net over gekopt door Tobias. In de 44ste minuut kopte Rick na een voorzet van Stefan goed in, weer redde de keeper, maar 1 minuut later liep Arend goed vrij en hij kopte de vrije trap van Lars hard in: 4 – 1.

Wat een weelde!! HSV zou onder druk gezet worden in de 2e helft, was de algemene verwachting, maar werd daarbij wat geholpen door de verder goed leidende scheidsrechter Luuk Adams uit Apeldoorn. Bij een overtreding van Roel Bakker op het middenterrein werd Roel met rood van het veld gestuurd.
Dat gebeurde in de 54ste minuut. Erg zwaar gestraft!! Door de overtalsituatie leek IVV sterker, maar de uitvallen van HSV waren veel gevaarlijker dan de doorzichtige manier van spelen van de Landsmeerders, waar eigenlijk niet veel gevaar uit kwam. Wel werd gescoord toen een middenvelder van IVV ongehinderd rechtdoor kon lopen met de bal aan de voeten. Hij schoot van 25 m. afstand de bal in het HSV-doel: 4 – 2.
De irritaties bij IVV liepen op en Davey de Haze gaf in een duel zonder bal zijn tegenstander een flinke schop tegen de benen. Helaas zag de scheidsrechter dit niet.

Volgende week speelt HSV weer thuis. Nu tegen Spartanen uit Wognum. Deze wedstrijd wordt vooraf gegaan door HSV 2, koploper in de 2e klasse tegen Vrone 2. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur.