HSV 1 HOUDT ZICHT OP TITEL

21 mei 2018

HSV 1 HOUDT ZICHT OP TITEL NA OVERWINNING OP KOLPING BOYS

HSV 1 mag zich op gaan maken voor een kampioenswedstrijd in Zaandam aankomende zondag. Kolping Boys werd met 2-1 verslagen in een wedstrijd die tot het einde spannend bleef. Nadat HSV 1 vorig seizoen promoveerde naar de tweede klasse, kan de ploeg van Edwin Veenstra nu opnieuw een stap omhoog bewerkstelligen.

In de eerste helft, waar weinig spektakel in zat, wisten beide ploegen niet te scoren. Een aantal kleine kansen en een knappe redding van Indy Klamer zorgden voor wat opwinding op de tribune. In de blessuretijd kreeg HSV een strafschop. Max Dekker werd neergehaald, en Ruben Bugter ging achter de bal staan. Deze penalty werd gestopt door de keeper van Kolping Boys, waardoor het 0-0 bleef.

In de tweede helft kwam de wedstrijd los, met in de 62e minuut de 1-0. Op aangeven van Max Dekker schoot Ruben Bugter vanaf randje zestien knap binnen. Hiermee spoelde hij de nare smaak van het missen van de strafschop enigszins weg. Drie minuten later was lag de bal weer in het net, weer via Ruben Bugter. Helaas was het deze keer een doelpunt in het verkeerde doel. Een vrije trap belande via het hoofd van Bugter achter keeper Indy Klamer.

De verdiende voorsprong werd in de 72e minuut hersteld. Na een geweldige sprint over de linkerkant en een puike voorzet van Lars de Vré kon Rick Houtenbos binnenkoppen. Het overwicht voor HSV was de gehele tweede helft duidelijk zichtbaar, toch bleef het door de krappe voorsprong spannend. Een paar minuten voor tijd schoot Kolping Boys nog een keer op de lat, maar de overwinning werd veiliggesteld. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot gejuich los op de volle tribune.

Op zondag 27 mei speelt HSV 1 uit bij Zaanlandia, een rechtstreeks duel tussen de nummer één en nummer twee om het kampioenschap. Hou de HSV website en Facebook in de gaten voor al het nieuws over deze wedstrijd. Natuurlijk ná de HSVeiling op zaterdag 26 mei.