HSV 1 – De Zouaven 1 * 2-2

22 april 2019

De Zouaven blij met 1 punt.

In de bestuurskamer van HSV zagen we, na afloop van de wedstrijd gesponsord door Vishandel Volendam gevestigd in ‘t Loo, verwonderde en blije gezichten van Zouaven bestuursleden. Verwonderd omdat zij vonden dat HSV de winst verdiend had en blij omdat zij toch nog een puntje “gestolen” hadden. Op het veld was niet te zien dat de Groote- en Lutjebroekers kampioenskandidaat nr. 1 zijn. De tactische zetten die trainer Edwin Veenstra uit de hoed had getoverd konden niet goed worden beantwoord. Hierdoor kregen diverse HSV-spelers mogelijkheden en kansen om te scoren. Schoten van Mats de Zeeuw (4e min.), Dennis Houtenbos (8ste min.), een verkeerde terugspeelbal van een in nood gedreven Z-verdediger kon ternauwernood door de keeper tot corner worden gegleden (17e min.). In de 23ste minuut kwam een goede voorzet van Tom Hafkamp bij Jelle Stam, die een verdediger probeerde uit te kappen, maar toen stond de 2e verdediger paraat om in te grijpen. 3 Minuten later gaf Tom de bal goed mee aan Lars de Vré, wiens voorzet bij Roel Bakker terecht kwam. Helaas kreeg Roel ruzie met de bal, die tussen zijn benen bleef plakken. Vervolgens moest Tim van Hekken alles uit de kast halen om de bal op doel te schieten. Helaas geen resultaat. Het kon niet uitblijven dat HSV ging scoren. De Zouaven probeerden wel, maar konden de rood/gele verdediging met Steef Kaandorp aan het hoofd niet verontrusten en anders stond daar nog Indy Klamer om de bal klemvast te pakken.

In de 39ste minuut gaf Rick Houtenbos de bal op Roel die een prima voorzet gaf waar Tim over heen stapte en daardoor Jelle in staat stelde om de 1 – 0 op het scorebord te zetten. 2 Minuten later liep Roy Janssens van de Zouaven achter zijn spits langs, kreeg de bal mee en kon uit een moeilijke hoek de gelijkmaker produceren; 1 – 1. HSV kreeg in de laatste 5 + 3 minuten nog twee mogelijkheden, maar Tim, corner via de keeper en Dennis, een vrije trap van 20 m. over.

In de 2e helft ging HSV door met aanvallen: een schot van Mats te zacht en een kans van Rick, die eindigt in de handen van de Zouaven keeper. Uiteindelijk kregen de Zouaven in de 58ste minuut een corner waaruit de 1 – 2 werd ingekopt. Dat was even schrikken. Ondanks de hitte bleef HSV toch doorgaan naar in ieder geval de gelijkmaker en in de 65ste min. lukte dat. Een diepe pass van Dennis op Tim; deze gaf een hoge voorzet waar Jelle niet veel mee kon doen, maar de bal kwam bij Rick, die deze onder controle kon brengen en de 2 – 2 in het net joeg. In de laatste 25 minuten kwamen Arend Swart, Siem Karels en de 1ste jaars A-junior Patrick Boon in de ploeg. Hierbij viel op dat Patrick heel wat in zijn mars heeft en op goede brutale wijze de achterhoede van De Zouaven in het nauw kon brengen.

De bloemen die waren gehaald voor een evt. kampioenschap werden nu aan de scheidsrechter, Michel de Waal gegeven. Hij floot een prima wedstrijd en liet veel duels doorgaan, waardoor het spel aantrekkelijk bleef.

OPGEVEN IS GEEN OPTIE!

In de rust werd een succesvolle collecte gehouden voor de sportieve prestatie van Tom Hafkmap. Zie meer info het eerder geplaatste bericht op deze website en / of klik op de onderstaande foto. Namens Tom iedereen bedankt voor de donaties!