HSV 1 aan kop in de 2e klasse A

1 oktober 2018

HSV blijft medekoploper na winst op vv. Schoten.

Al na 1 minuut scoorde Jelle Stam uit een dieptepass van Stefan Vogel: 0 – 1.
Het via de nakompetitie gepromoveerde Schoten schrok even, maar herstelde zich. Via een snelle aanval werd een voorzet ingekopt, maar Indy Klamer tikte de bal tegen de lat. Dat was in de 12e minuut.

In de 23ste minuut kopte Jelle goed door naar Arend (Arie op het voetbalveld) Swart, maar ook hier redde de keeper van de geel/zwarten ten koste van een corner. Deze corner werd afgeweerd, maar even buiten de 16 m. werd een overtreding geconstateerd door de goed leidende heer Poortier.
De vrije trap van Dennis Houtenbos smoorde in de muur, de bal kwam terug bij Dennis die met een lob Arie bereikte. Nu scoorde hij wel: 0 – 2. In de 28ste minuut werd een corner niet goed verwerkt door Indy en vanaf 16 m. schoot de nr. 6 hard in: 1 – 2.

Een minuut later gevolgd door de gelijkmaker na weer slecht uitverdedigen: 2 – 2.
HSV herstelde zich vrij snel en in de 36ste minuut eindigde een knal van Lars de Vré op de lat waarna Dillen Meijer inkopte, echter in buitenspelpositie.
In de 39ste minuut gaf Mats de Zeeuw een goede voorzet die door Jelle op de borst werd opgevangen, waarna hij met links de 2 – 3 inschoot.

Ondertussen boterde het niet goed meer tussen de scheidsrechter en zijn assistent van Schoten. Ook bij de 4e goal in de 62ste minuut, toen Stefan Vogel heel beheerst een vrije trap van Mats intikte bleef de vlag omhoog, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten.

In de 64ste minuut werd een corner van Mats direct ingeschoten door Tobias Apeldoorn; helaas net over. In de 83ste minuut werd een voorzet van Lars door Dillen ingetikt die hiermee de eindstand van 2 – 5 op het scorebord zette.

Helaas werd het einde van de wedstrijd ontsierd door een paar incidenten, vooral na de wedstrijd.

Volgende week komt medekoploper Spartanen op bezoek in Heiloo.