Flitsende start levert HSV 1 drie punten op.

4 oktober 2020

In een kille ambiance, koud en geen publiek, wist HSV ons toch te verwarmen. In de 6e minuut troefde Jelle Stam de laatste man af en spurtte hij vanaf de middenlijn naar de goal van Vitesse ’22. Jelle van Haastrecht overzag de situatie en liep goed mee. Op de rand van het 16 m. gebied kreeg hij de bal goed aangespeeld en scoorde via de paal de 0 – 1. HSV bleef fel in de duels en in de 10e minuut werd de bal weer rond de middenlijn afgepakt, waarna Martijn Challa een prima crosspass gaf op Tim van Hekken die de bal snel doorspeelde op de wederom goed meegekomen Jelle van Haastrecht die nu met zijn linker de 2 – 0 in de touwen legde. Vitesse was even de kluts kwijt, maar na zo’n 20 minuten leek het dat de Castricummers sterker werden, maar hun aanvallen strandden op de goed georganiseerde verdediging en HSV kreeg de betere mogelijkheden om de score verder op te voeren. In de 26e minuut verscheen Tim alleen voor de keeper, maar hij schoot tegen hem op en een minuut later werd een goede voorzet van Tim tot corner gekopt. Hieruit scoorde Jelle Stam, maar hij hinderde hierbij de keeper te veel. Vitesse probeerde het over een andere boeg te gooien en schoot van zo’n 35 m., maar keeper Marnix de Vries dook naar de goede hoek en had de bal klemvast. In de 41ste minuut werd een voorzet van rechts door aanvoerder Jort Kaandorp over gekopt en 2 minuten later was Marnix eerder bij een dieptepass dan de spits van Vitesse.

In de 47ste minuut werd de Vitesse keeper zodanig in het nauw gebracht dat hij de bal pardoes in de voeten van Jelle Stam schoot, maar deze schoot hierna over. In de volgende minuten kreeg HSV twee vrije trappen op zo’n 25 m. van het doel, maar de eerste werd overgeschoten en de 2e werd na de voorzet over gekopt. Vitesse ging steeds meer drukken maar de overtuiging ontbrak, of Marnix stond als een leeuw in zijn doel en voorkwam erger. In de 68ste minuut kwam een goede onderbreking door Ted Groot bij Rick Houtenbos, maar deze schoot met links naast. Een minuut later werd een voorzet van de goed spelende Stefan Vogel door Jelle Stam over gekopt. De invallers van HSV, Roel Bakker, Scott Metzelaar en Gerben Groot droegen in het laatste deel ook hun steentje bij. Toch kwam Vitesse in de 89ste minuut nog op 1 – 2, doordat Jort Kaandorp een penalty verzilverde. In de laatste minuut van de blessuretijd had Marnix nog een goede redding op een schot vanaf 5 m. van het doel. Met een enorme goeie reflex sleepte hij de overwinning mee naar de kleedkamer.