De Rijp 1 – HSV 1 : 2-4

28 november 2016

Ondanks slechte 2e helft toch 3 punten mee uit De Rijp.

Zondag was de wedstrijd tegen de hekkensluiter van 3B, De Rijp. Misschien was dat wel de reden dat de scherpte die we de laatste tijd veel zien van HSV, deze dag wat achter bleef. De eerste grote kans was voor De Rijp, maar de spits was in dit geval te zelfzuchtig en hij schoot tegen de goed uitkomende Indy Klamer, terwijl zijn collega frank en vrij voor een leeg doel stond.

hsv1-27nov16Hierna werden de rood/gelen iets gevaarlijker in de aanval, maar de precisie ontbrak duidelijk. Er werden teveel lange ballen gegeven in plaats van dat zij het bekende tikspel van de laatste tijd op de mat legden.

In de 22ste minuut kwam de bal uit een inworp bij de cornervlag door Lennard Nobbe bij Arend Swart terecht. Deze schoot met een halve omhaal richting het doel, waar de keeper de bal tussen zijn handen liet doorglippen; 0 – 1.

Een 10 minuten later was er weer een 2 tegen 1 situatie voor de aanvalslinie van De Rijp, maar weer redde Indy. In de 38ste minuut liep Max Dekker goed door op een dieptepass, de bal ging echter helemaal naar de buitenkant van het veld. Toch wist Max de bal tussen 2 tegenstanders door de bal te veroveren, waarna hij de bal meenam tot recht voor de goal en de 0-2 tegen de touwen schoot. 5 minuten later werd Max binnen de beruchte lijnen onderuit gegleden, waarna Max Jongerius de penalty goed inschoot: 3 – 0.Daarmee was ook de ruststand bereikt.

Een grote uitslag werd verwacht. Zeker toen in de 62ste minuut de bal uit een corner van Lennart eerst tot 2x toe zonder het gewenste resultaat werd ingeschoten en nadat de bal de lat had geraakt schoot Max Dekker de bal alsnog in de touwen: 0 – 4.

Het samenspel van HSV werd steeds slordiger en De Rijp zag kans om toch nog 2x te scoren. Eindstand 2 – 4!!

Hierdoor blijft HSV de onbetwiste koploper in de derde klasse B.

HSV 2 won netjes met 2 tegen 0 van VIOS uit Warmenhuizen.

HSV 2 is ook nog koploper in de 2e klasse A maar weet de adem van buren De Foresters in de nek, die met een wedstrijd minder gespeeld 1 punt minder heeft.

Volgende week spelen HSV 1 en 2 beiden thuis tegen resp. Hercules Zaandam 1 en KGB 2.