Afscheid veteraan Jan Bugter na 55 jaar actief lidmaatschap

13 juni 2022

Zondag 12 juni 2022 was een bijzondere dag voor Jan Bugter. Vanwege steeds terugkerende blessures, besloot de speler van ons veteranenteam aan het einde van dit seizoen een punt te zetten achter zijn lange voetbalcarrière. Als 8 jarig jongetje werd hij lid van HSV en – met 2 korte onderbrekingen – was hij 55 jaar actief als speler in het rood-gele tenue.

Hij kwam uit voor de jeugdselectie teams, waaronder het ‘beroemde’ interregionale A1 team dat van Ajax wist te winnen. Ruim 250 wedstrijden kwam hij uit voor ons 1e elftal, zoals in de generatie vóór hem ook zijn vader Jan Bugter sr. deed en zijn zoon Ruben ná hem inmiddels als 3e generatie Bugter dat stokje heeft overgenomen.

Jan is in veel wedstrijden van grote waarde geweest voor de selectie, als zeer technisch speler en lange tijd ook als aanvoerder. Na jarenlang in het 1e te hebben gevoetbald, maakte hij wat uitstapjes naar het 2e, het 3e en vervolgens het veteranenteam, waar hij de laatste jaren het oudste actieve lid was. 

Dit afscheid mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom besloot aanvoerder van de veteranen, Hans Leijen, er een bijzondere laatste wedstrijd van te maken. Omdat de tegenstander de wedstrijd helaas had afgezegd, werd het een onderlinge wedstrijd tussen 2 halve veteranenteams, aangevuld met Jans drie zonen: Lucas, Ruben en Stijn. 

Deze – misschien nog wel veel mooiere – afscheidswedstrijd was een grote verrassing voor Jan zelf, die na afloop ook nog in het zonnetje werd gezet. Hij ontving naast mooie woorden een ingelijst shirt, versierd met krantenknipsels en 2 prachtige boeketten. 

Ook hartelijke woorden en bloemen waren er voor 3 andere zeer gewaardeerde veteranen, die deze dag afscheid namen: Erwin Bakker, Remco van Bakel en Henk Veldt (vlagger).
En daarna was het nog lang gezellig in de kantine en op het terras.