update tuchtzaak HSV 1

21 juni 2018

HSV LAAT DE TUCHTZAAK RUSTEN EN KIJKT TERUG OP EEN MOOI SEIZOEN

Woensdag 20 juni heeft de tuchtcommissie van de KNVB geoordeeld dat HSV in de wedstrijd tegen Zaanlandia in strijd met de spelregels heeft gehandeld. HSV heeft daarom 4 punten in mindering gekregen in de eindstand van de competitie. Hierdoor is HSV niet meer speelgerechtigd voor de nacompetitie en gaat deze 21 juni verder met een wedstrijd tussen Hillegom – Kolping Boys.

HSV is het niet eens met de uitspraak van de tuchtcommissie en de aan haar gemaakte verwijten. Omdat inmiddels al bijna vier weken zijn verstreken sinds de laatste competitiewedstrijd, is het niet in het belang van HSV of van de andere voetbalverenigingen als de onduidelijkheid over de nacompetitie voortduurt. Om die reden heeft het bestuur van HSV besloten om niet tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Wij wensen de overige betrokken voetbalclubs veel succes en wij kijken met veel trots en plezier terug op een heel geslaagd voetbalseizoen in de 2e klasse, waar het ons als promovendus is gelukt om tot en met de laatste speeldag bovenin mee te spelen. Onze selectie heeft dit jaar geweldig gepresteerd en na de zomervakantie zien we iedereen graag terug aan het Maalwater om de rood-gelen toe te juichen.

HSV Bestuur 

 

####

 

Uitspraak tuchtcommissie:

Na een fantastisch seizoen waarbij op een haar na het kampioenschap werd behaald, acht de KNVB het bewezen dat HSV de laatste 4 minuten in de wedstrijd tegen Zaanlandia opzettelijk onder haar kunnen heeft gespeeld.

HSV heeft als straf 4 winstpunten in mindering gekregen. Het bestuur van HSV beraad zich op eventueel verder te nemen stappen. (Er is beroep mogelijk)

Voor dit moment wenst HSV de deelnemers aan de nacompetitie voor promotie naar 1e klasse / degradatie naar 2e klasse veel succes de komende wedstrijden.

Namens het bestuur,

Maikel Sombroek.

 

#Vanavond (19 juni) worden vertegenwoordigers van HSV, Zaanlandia en de scheidsrechter gehoord door de tuchtcommissie. De KNVB heeft aangegeven woensdag 20 juni uitspraak te doen.

De vervolg wedstrijd (HSV – sv Spartanen of Hillegom – Kolping Boys ) wordt gespeeld op donderdag 21 juni te 20:00 uur.

Als we ons beperken tot HSV;

mocht HSV geen straf krijgen speelt HSV dus as donderdag thuis tegen sv Spartanen.
Bij winst van deze wedstrijd speelt HSV aanstaande zondag 24 juni om 14:00 uur opnieuw thuis tegen Assendelft.
De winnaar van deze wedstrijd speelt komend seizoen in de 1e klasse.

**

Dinsdagavond 12 juni heeft de KNVB aan HSV laten weten dat de tuchtzaak betrekking hebbende op de wedstrijd Zaanlandia 1 – HSV 1 mondeling zal worden behandeld op dinsdagavond 19 juni.

Het bestuur van HSV