Topdag van JVC 1: HSV 1 kansloos verloren

11 maart 2024

Was het een topdag voor JVC 1 of had HSV 1 een off day? De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ondanks het grote verschil op de ranglijst: de nummer 1 tegen de nummer 10. En de het punten verschil van maar liefst 18 punten in het voordeel van HSV na 16 wedstrijden liep JVC 1 als grote winnaar van het veld op het Maalwater. Met een -voor HSV verlies – van maar liefst 1-5 reden de bezoekers ongetwijfeld met een heel erg lekker gevoel terug naar Julianadorp.

Pupil van de week
Wat verder uniek was aan de wedstrijd het afglopen weekend was de pupil van de week. Oud HSV speler Jesper de Vré had zich tijdens de HSVeiling in november 2023 laten verlijden om een mooi bedrag voor de kavel ‘Pupil van de Week’ neer te leggen. Zoals een normale pupil van de week werd Jesper thuis opgehaald door mannen van HSV 1 en mocht ook met de warming up en gehele voorbereiding van de wedstrijd mee doen met als klap op de vuurpijl het scoren (zonder tegenstand) in de goal van de bezoekers.

Paul Stam legde dit natuurlijk geheel vast met zijn videocamera plus een verslag van de wedstrijd. Dit is onderaan dit bericht te vinden.

Jesper heeft geheel op eigenkracht een mooi verslag geschreven van zijn bijzondere ervaring. Rest mij nog om Henk en Lucas te bedanken voor het sponsoren van de wedstrijdbal!

“Wat een geweldige dag was het als pupil van de week bij HSV!
Om 11.30 uur werd ik opgehaald door Steef, Dennis, Siem, Tim en Jelle. We deden een bakkie en de mannen kregen een rondleiding door de babykamer. Daarna was het tijd om op de fiets richting HSV te gaan.
Daar aangekomen mocht ik meteen aanschuiven bij de bespreking, waar ik een kijkje kreeg in de tactieken en plannen van het team. Na de bespreking was het tijd voor actie! Samen met de spelers heb ik een uitgebreide warming-up gedaan om goed opgewarmd aan de wedstrijd te beginnen.

En toen was het moment daar: het betreden van het veld met de spelers! Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de aftrap waarbij ik alle spelers van JVC passeerde en een goal mocht scoren! Hoewel de einduitslag niet helemaal naar wens was, kon dat de pret niet drukken.

Na de wedstrijd hebben we samen genoten van een welverdiend biertje en kreeg ik een prachtige bal met alle handtekeningen van de spelers.
Een aandenken om nooit te vergeten aan deze fantastische dag.

Ik wil graag alle spelers, trainers, stafleden en vrijwilligers van HSV bedanken voor deze onvergetelijke ervaring.

Jesper de Vré