North Limburg Cup 2022

7 juni 2022

Na meerdere afgelastingen door Corona was het dan eindelijk weer zo ver. 79 spelers en 14 begeleiders gingen per luxe dubbeldekker-bus van Peereboom richting Groesbeek voor de North Limburg Cup 2022. Verspreid over 2 dagen en verschillende categorieën probeerden ze die Cups te winnen. En dat lukte wonderwel. Ondanks een serieus slaaptekort bij een aantal spelers werden er 4 bekers in de wacht gesleept. En voor de JO12-1 zelfs de hoofdprijs! Dankzij deze prachtige goal van Daan Sinnige werd in de laatste minuut gewonnen!

 

Vrijdagmiddag werd na de spits vertrokken. Chef de Mission Dick van Zelst was al met Colm en Rocco met eigen vervoer die kant op gegaan om het kamp op te bouwen. Luxe safaritenten en een grote groepsaccommodatie werden vervolgens na een rit van ruim 2 uur in bezit genomen door 6 verschillende teams van HSV. De meiden van de Mo17, de Jo17-1, Jo15-1, Jo13-1 en 3 en de Jo12-1 vonden na een hoop geharrewar hun plek. Laat het feest maar beginnen. Wel vroeg naar bed natuurlijk, want de ochtend erna moest er worden gespeeld. 😉 Had onze HJO John nu zijn tandenborstel vergeten? Gelukkig kwamen de meiden te hulp met een echt Pokémon exemplaar 🙂 De Jo15 vond dit wel een goed moment hun super coach Milan te bedanken met een “coach van het jaar-taart”. Het had de busreis ternauwernood overleefd, maar smaakt er niet minder om.

Zaterdag was het dan zover. De groepsfase. Vandaag moesten er plekken in de finaleronde worden veilig gesteld. s’Ochtends of ‘s middags moest er worden gespeeld op verschillende sportparken in de buurt van Groesbeek. Voor het andere dagdeel was er nog een activiteit geregeld. Dankzij de sponsoring van de Vrienden van HSV kon er worden gebald in een grote beach-hall. Rondrennen in het zand. Je kreeg er wel gele sokken van!

(Hoezo coach van het jaar?)

Na een dag spelen hadden 5 teams nog kans op een beker. Voor eten werd gezorgd. De BBQ stond vrijwel non-stop aan. Kijk mama, ik heb ook “groente” gegeten. Komkommers zijn toch ook groente? Voor de avond had David van Dorsten nog een Kahoot quiz gemaakt. Teams werden vakkundig door Pronkie ingedeeld. Waar zou Kobi ‘leBlanc’ de Waard in komen? Dat team zou op zeker de quiz winnen. En jawel, hij maakte de favorietenrol helemaal waar. Zijn team won de quiz glorieus. Daarna een toch wel iets rustigere avond. En trouwens hebben jullie nog wat te eten? Tosti dan maar voor de verandering? Er is toch genoeg brood?

 

Na een karig ontbijt (we hadden toch nog brood ergens?) moesten zondag de bekers worden gehaald. Het weer werd wel wat minder. Na zonnige dagen werd flink wat regen voorspeld. Bij de Jo12 hadden ze het veld van te voren al gesproeid. Het mocht de pret niet drukken. En de prestaties waren er ook niet minder om. 3 van de 4 bekers werden in de regen behaald! Douchen of zwemmen en weer eten natuurlijk. Zijn de hamburgers nu alweer op? Mmm, aan de sprint van onze chef d’équipe te zien het WC papier ook geloof ik. Nog even een potje Mexen of kaarten. Je kan nu eenmaal niet allemaal tegelijk bij de pooltafel of tafeltennis. En anders gewoon tijd voor wat sterke verhalen. Hoe lang zou er deze keer worden geslapen?

 

Maandag alweer het einde van het Limburg avontuur. Na een grote schoonmaakactie (was dat nu wel nodig? ) weer richting Heiloo. Moe, maar een onvergetelijke ervaring rijker. Met dank aan de begeleiders en coaches voor alle goede zorgen. John, Bart, Milan, Peter, David J, David van D, Mark, Colm, Stephan, Marco, Rocco, Pronkie en natuurlijk Dick!

Voor sommige was dit de laatste keer. Pip vertrekt naar de USA. Sergio weet al dat hij hartelijk zal worden ontvangen door zijn nieuwe team na het zien van de teamfoto. Maar het kan natuurlijk nooit zo leuk zijn als bij de rood-gele leeuwen. Voor de rest, op naar de volgende keer! Nu eerst slapen en wassen (hé zijn dat de knijpers van Beau?)