lentekriebels…

27 maart 2021

Het is een bekend verschijnsel Lentekriebels

Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen de bevestiging dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om het roer om te gooien en weer naar buiten te gaan. Vergeten is de lange winter, verdrongen zijn de dikke pakken sneeuw en de bevroren wegen. Het leven is mooi, het is weer lente…

Aan het woord ‘lentekriebels’ ontlenen verschillende mensen verschillende betekenissen. Maar allemaal met een positieve insteek. Daarmee kan de vraag of lentekriebels echt bestaan, met ‘ja’ beantwoord worden. Overigens is dit nooit echt wetenschappelijk aangetoond. Voor de meeste mensen is het een gevoel dat lijkt op een lichte vorm van de vlinders in de buik hebben. Natuurlijk ontstaat dat niet zomaar en als het er al is, wat kan je er dan mee?

Lentekriebels wordt ook wel in verband gebracht met de voorjaarsschoonmaak.

Op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen en men daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien, was het juiste moment aangebroken om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch – kamer voor kamer – ging men te werk. Geen kamer bleef gespaard.

En waar gaat dit nu eigenlijk over.. wel Hans Ursem en Peter Hoetjes hebben daad bij woord gevoegd en hebben de tribune van het HSV complex waar we zo vaak in de zon hebben gestaan en weer heel snel hopen te (mogen) staan weer helemaal opgeknapt. Klasse mannen. het ziet er weer top uit!!