Jo 17-1 heeft het niet meer in eigen hand

10 september 2019

Na een gelijk spel heeft HSV Jo 17-1 het niet meer in eigen hand om door te gaan in de beker. Maar het is nog zeker mogelijk! Lees hieronder het verslag en zie de stand op de teampagina:

 

HSV 17-1 doet zichzelf tekort tegen ADO ’20 17-1

Een onderonsje tussen twee grote clubs stond er zaterdag op het programma. In het kader van de beker mochten onze HSV helden aantreden tegen het bekende ADO uit Heemskerk. Vooraf werd dit ADO team – in de competitie uitkomend in de “divisie” – ingeschat als een lastige tegenstander. HSV kende onder leiding van de trainers Martijn en Henk echter een uitstekende voorbereiding en de spelers verschenen allen topfit op het veld voor deze belangrijke wedstrijd.

Zo druk als in het openingsduel tegen Olympia was het niet, maar toch waren er in de af en toe stromende regen nog veel toeschouwers op de wedstrijd in Heemskerk afgekomen. Zij zagen een sterk begin van HSV en onze helden waren een aantal keren dicht bij de openingstreffer. Zo werd een doelpunt van Akar afgekeurd vanwege een (krappe) buitenspelsituatie, raakte Mats de paal en kopte Lucas op de lat. De ploeg uit Heiloo dicteerde het spel waarbij het antwoord van ADO met name bestond uit fysieke inzet middels de bekende “schouderduw”.
Het als enthousiast en soms wat kritisch bekendstaande HSV publiek zocht vol vertrouwen de kantine op voor koffie en thee.

Dat vertrouwen werd al vroeg in de 2e helft beloond door Niels die de bal hard via de onderkant van de lat in het doel schoot. De 0-2 voor HSV leek dichtbij, echter het waren de ADO spelers die volkomen onverwacht de 1-1 en daarna zelfs de 2-1 wisten te scoren. Een volkomen onnodige achterstand voor HSV die met name door een aantal slordigheden veroorzaakt werd.

De gastheren konden hierna vrijuit voetballen en namen de wedstrijd in handen. Dat zorgde voor hectische momenten voor het doel van HSV keeper Nick. De stemming op de tribune naderde inmiddels een dieptepunt want deze achterstand was onnodig. Onze helden bleken echter eens te meer over de nodige veerkracht te beschikken hetgeen resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Het was Mika die de bal op een fraaie manier in het dak van het doel schoot: 2-2. HSV zette nog aan maar kwam niet meer tot grote kansen.
Het gelijkspel tegen een sterke tegenstander zal team en trainer tot tevredenheid stemmen. Echter in de slotminuten viel nog een vervelende blessure te betreuren: een ongelukkige val van Ruben leidde tot een uitvalbeurt. De redactie wenst Ruben veel sterkte en hoopt hem snel weer fit op het veld te mogen begroeten.

Volgende week staat de bekerwedstrijd (uit) tegen SVA op het programma. Spelers en redactie koesteren warme herinneringen aan eerdere duels tegen deze vereniging en hopen op een talrijke opkomst van het HSV publiek – onze helden zullen de steun nodig hebben!