Verslag 2 april; HSV Ve 35+ 1e HSV kampioen 2017!

3 april 2017

HSV Ve 35+, gesponsord door Keurslagerij Snel uit Limmen, had genoeg aan 1 punt om (ongeslagen) kampioen te worden van de voorjaarscompetitie. Tegen directe concurrent sc Hercules Zaandam werd het 5-5 waardoor het kampioenschap een feit was. Gefeliciteerd mannen!!
Komend weekend thuis tegen … opnieuw sc Hercules Zaandam worden jullie in het zonnetje gezet.
HSV Ve 45+ ging onderuit met 0-5 tegen KGB. Volgende week op naar SVIJ 45 +.. gelet op de stand zou dit punten moeten kunnen opleveren.
HSV Vr 1 wist de derby tegen Meervogels 31 Vr 1 te winnen met 5-2. De vrouwen staan nog steeds 2e met een veel beter doelgemiddelde dan St WSV 30/Jisp Vr 1 die evenveel punten hebben. Hoe vol dames! ( klik voor foto verslag van Paul Stam)
HSV Vr 2 kreeg koploper Vios W Vr 1 op bezoek en moest de meerdere erkennen in de vrouwen uit Warmenhuizen die met 1-9 wonnen. Volgende week uit naar LSVV Vr 1.
HSV 8 verloor nipt van WMC 6. Volgende week naar RKEDO dat evenveel punten heeft.. er op en er over mannen!
HSV 7 vertrok naar Bergen en wist de drie punten mee terug naar Heiloo te nemen. Vv Bergen 3 werd met 1-2 aan de kant geschoven. HSV 7 staat op een mooie tweede plaatst en heeft de koploper nog in zicht al zal het zo kort voor het einde van het seizoen moeilijk worden.
HSV 6 ging op bezoek naar het pittoreske De Rijp en tegen het 4e team wisten de mannen netjes met 0-1 te winnen. Komend weekend thuis tegen Alcmaria Victrix. Bij winst komt HSV 6 op gelijke hoogte met de Alkmaarders.
De gegevens m.b.t. de wedstrijd van HSV 5 zijn onbekend.
HSV 4 moest tegen de mannen van de Foresters 4 en moesten 4 tegengoals incasseren en wisten zelf helaas maar 1 keer te scoren. Komend weekend thuis tegen de ‘Binners’, bij winst kan een plekje gestegen worden om in de veilige zone te belanden.
HSV 3 is de vorm even kwijt en kreeg een pakslaag van koploper DTS 2, het werd 7-0. Komend weekend tegen Dynamo 2. Bij winst kan HSV 3 zomaar 2 plaatsen stijgen naar nette een 7e plek.
HSV 2 verloor verrassend met 2-1 van Vitesse ’22 2. Directe concurrent om de titel sv Spartanen 2 speelde gelijk en staat nog tweede met een wedstrijd minder. Bij winst van deze inhaalwedstrijd gaan zij over HSV 2 heen. Nog 2 wedstrijden voor het einde van de competitie is HSV er dus heel dicht bij maar heeft het niet meer in eigen hand. Komend weekend is HSV 2 vrij en moet sv Spartanen op bezoek bij het als laatste geplaatste KGB 2.

Tot slot moesten de mannen van Edwin Veenstra op bezoek naar het als 4e geplaatste DTS. De directe concurrente van HSV (nr 2 Vitesse ’22 1 en nr 3 WSV ’27) moesten ook tegen elkaar. Deze wedstrijd eindigde in 2-2 waar Vitesse ’22 0-2 achter had gestaan.

HSV 1 staat met lege handen, ondanks beste wedstrijd tot nu toe.

Het was vandaag (bijna) alles HSV wat de klok sloeg in de uitwedstrijd tegen DTS. Met veel beweging en daardoor steeds vrije mensen, golfde de ene na de andere aanval op het doel van DTS. In de eerste 29 minuten kreeg HSV welgeteld 9 goede mogelijkheden om het net van de wit/blauwen te laten bollen, maar op het laatste moment werd de trekker niet overgehaald of stond vooral keeper Stet een doelpunt in de weg.

Hier tegenover stond slechts één mogelijkheid via een vrije trap voor de Langedijkers, maar die was een prooi voor de attent keepende Indy Klamer. Echter de eerste echte aanval van DTS leverde voor hen een 1 – 0 stand op, waarna 2 minuten later de 2e goal werd geproduceerd. HSV gaf zich niet gewonnen en binnen 2 minuten scoorde Ruben Bugter de aansluitende 1 – 2 uit een scrimmage.

Ook de 2e helft was voor HSV, maar omdat Bryan een rode kaart kreeg voor een overtreding tegen de topscorer van DTS, was het even zoeken met 10 man welke weg de rood/gelen nu moesten bewandelen. Eerst pakte Indy nog in 1:1 situatie de bal maar na een onderschepte pass op het middenveld kon Jordi Bitter de 3 – 1 scoren in de 64ste minuut.

HSV bleef er toch in geloven en in de 80ste minuut passeerde Max Dekker de laatste man binnen de 16 en werd hij aangetikt met een valpartij tot gevolg. Ruben benutte de toegekende penalty: 2 – 3. Hierna schoot Max nog een keer rakelings over en een schot van de prima ingevallen Ruben Vogel werd door een speler van de thuisclub op de doellijn gered.

Ondanks de 3 extra minuten kwam een uitstekend voetballend HSV niet meer toe aan de gelijkmaker. Na afloop kreeg Nick een welgemeend compliment van de trainer van DTS, Jan Kramer. Hij had dit seizoen nog niet zo’n goed team gezien!!

Zondag 9 april komt Beemster op bezoek.

Voor de statistieken / rekenaars onder ons;
Met één wedstrijd minder gespeeld staat HSV 1 tien punten voor op de nummer twee: DTS 1.
Voor HSV zijn er nog 6 wedstrijden te spelen, dus 18 punten te verdienen…

17 april: Meervogels 31 1 – HSV 1 (dit betreft de inhaal wedstrijd)
23 april: WSV 30 1 – HSV 1.
30 april: HSV 1 – De Rijp 1
07 mei: sc Hercules Zaandam – HSV 1
14 mei: HSV 1 – Wijk aan Zee