HSV, dat zijn we samen, met rood gele harten

8 januari 2024

De traditionele HSV receptie met de bekende wedstrijd met oude en huidige HSV’ers vond afgelopen zondag plaats en het was weer eens droog, sterker de wedstrijd werd gespeeld onder een mooi winter zonnetje op het HSV complex aan het Maalwater.

Na een gezellige lunch werden de korte broeken aangedaan en werd er onder leiding van de teamcaptains een korte maar serieuze warming up gedaan gevolgd door de teamfoto’s. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de Irma Pos, ondermeer de moeder keeper Thomas de Vries – die normaal gesproken van de partij is bij deze wedstrijd – en partner van Leo Erkamp.

Henk Kaandorp had ook dit jaar weer twee teams samengesteld waarbij zijn blauwe team … juist ;-). Maar papier en praktijk zijn soms niet gelijk. Voor de eerste minuut voorbij was lag de bal in het net achter de keeper van blauw en niet veel later stond het 2-0 voor ‘HSV’. ‘Blauw’ liet zich natuurlijk niet kennen, had wel heel veel kansen nodig maar brak langzaam maar zeker de verdediging van ‘HSV’ en na een goed uur voetbal was het 2-3 voor blauw. Twee prachtige doelpunten van Tim van Hekken deden ‘HSV’ de das om maar de halve volley van Martin de Vré had het hoogte punt van de wedstrijd moeten zijn ware het niet dat deze net naast ging.

Receptie

Na de wedstrijd werd er natuurlijk gedoucht om vervolgens snel naar de kantine te gaan om onder het genot van een bubbel op het nieuwe jaar te toosten.
Geen nieuwjaarsreceptie zonder een speech met daarin herinneringen aan het afgelopen jaar en nieuwtjes.
Voorzitter Ellen Popma gaf aan dat er het afgelopen jaar diverse kampioenschappen gevierd konden worden bij de senioren en kon onder andere verklappen dat het HSV gelukt is om door te gaan met de voltallige trainersgroep van de hoofdselectie.

Ook de jeugdafdeling zit in een bloeiende periode en daarbij gaat het zo goed dat we dit seizoen 8 jeugdteams meer dan het voorgaande seizoen hebben moeten (mogen) inschrijven. In juni wordt er een groot jeugdtoernooi georganiseerd ( het ING-Erkamp toernooi) verdeeld over een heel weekend waarin ook het ‘Mona Burgering’ dames toernooi wordt opgenomen.

De vrijwilligers inventarisatie – door René Groot – is een groot succes geworden waardoor er meer mensen een vrijwilligers taak op zich hebben genomen.

De onderhoudscommissie heeft een vette pluim verdiend voor de energie …  die zij hebben gestopt in de verduurzaming van het HSV complex. Led verlichting, zonnepanelen en een waterpomp werden gerealiseerd waarbij HSV er dankzij hun inzet trots op kan zijn dat HSV volledig van het gas af is. Dit alles heeft natuurlijk ook geld gekost en een deel van de kosten konden worden betaald uit de opbrengt van de HSVeiling die op 25 november j.l. werd gehouden. Een extra meevaller tijdens de HSVeiling was het contact leggen met Dennis Geusebroek die heeft aangegeven om als secretaris bij HSV aan de gang te willen gaan.

Zie hier het persbericht over de verduurzaming van HSV met dank aan de onderhoudscommissie.

Contracten met sponsoren werden verlengd, zoals het drie jarig contract met topsponser KOPS Aannemers en in de ING werd een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken. De oude sponsorcommissie werd na een overdracht bijna geheel vernieuwd om met frisse energie door te gaan voor HSV.

In 2023 ontvielen ons ook mensen die veel voor HSV hebben betekend en er zijn er natuurlijk ook die mensen die – zonder namen te noemen –  in deze tijd sterkte, zorg en aandacht nodig hebben, wegens ziekte of problemen in de persoonlijke levenssfeer.

Tenslotte: het komende jaar gaan we verder met verbetering van processen, waar dat wordt gevraagd. En het behouden van al het goede dat er is en dat is héél veel. En het brengen van rust. Zodat we ook écht dat baken kunnen zijn, in deze onrustige wereld. De kracht van HSV ligt in het ‘samen’. In het gevoel dat je er bij hoort. In het zo vaak genoemde roodgele hart, dat velen van ons ook echt bezitten. Dat wij elkaar ook in 2024 mogen vinden in de sportiviteit en gezelligheid. En dat we – binnen en buiten HSV – veel liefdevolle momenten mogen ervaren. Kortom….laten we het glas heffen op een prachtig jaar met elkaar!!!

zie hier de complete speech van Ellen.