HSV 1 wint gedecideerd van voorspellend spelend ZAP.

25 maart 2019

Vandaag moest HSV 1 op bezoek bij de no.2 in de 2e klasse ZAP, op een hobbelig grasveld. In de 1ste minuut kregen de Heilooenaren al 2 mogelijkheden om de score te openen. Eerst kwam Jelle Stam oog in oog met de keeper van ZAP na een mooie stiftbal van Arend Swart, maar de keeper was iets eerder bij de bal en vlak daarna kwam Mats de Zeeuw vrij aan de buitenkant van de goal, maar hij schoot naast.

De Breezanders namen iets meer initiatief, maar de aanvallen liepen in het centrum vast door heel degelijk spel van Steef Kaandorp en Stefan Vogel en ook over de vleugels konden zij geen potten breken door de prima verdedigende Lars de Vré en Tobias Apeldoorn en de prima keepende Indy Klamer. Ook op het middenveld van de rood/gelen waren de HSV-ers de baas over hun opponenten. Roel Bakker, Arend Swart en Mats de Zeeuw stonden hun mannetje en gingen waar nodig en wanneer het kon met de aanval mee naar het vijandige gebied. Een schot van Lars in de 13e minuut was te zacht en werd een prooi voor de keeper van ZAP. De spitsen Rick Houtenbos en Tim van Hekken waren een plaag voor de verdediging van de tegenpartij. Zij kwamen regelmatig goed door en stoorden de opbouw van de Breezanders zonder oponthoud. In de 25ste minuut belandde een voorzet van Tobias in de 16, deze werd teruggelegd op Roel waarna een corner ontstond. Hieruit kwam de bal hoog voor de goal waar de bal via de schouder van een ZAP-er de 0 – 1 aangaf. 3 Minuten later kwam Mats vrij voor de goal maar de bal ging via de voeten van doelman Edo Krijger corner. In de 34ste minuut werd een voorzet van Mats op een haar na gemist door Rick. De tegenaanvallen werden kundig opgevangen door de goed verdedigende ploeg van Edwin Veenstra. Zo ontstonden er voor HSV in de laatste 5 minuten toch nog enkele kansen voor HSV, maar helaas…
Verder met z’n tienen!

Direct na de hervatting, waarbij Dillan Meijer in de ploeg was gekomen voor Tim van Hekken, gaf HSV weer volop gas, maar de mogelijkheden voor o.a. Mats leverden niets op. In de 51ste minuut werd een dieptebal van HSV afgevlagd door de ass. scheidsr. van ZAP, de heer Vaars, (bij ons stond de heer Baars langs de lijn); hierop weifelde de achterhoede van ZAP maar profiteerde Rick, die geen buitenspel stond, door slim de bal over de keeper te lobben: 0 – 2. In de 56ste minuut kreeg Roel een rode kaart voorgeschoteld, voor ons HSV-ers een vraagteken, maar de overige 10 streden daarna verder voor elke meter. HSV werd meer teruggedrongen, maar zoals in het begin al gezegd en zo reageerden ook de ZAP supporters: “Ze kunnen nog wel een uur spelen, maar ze scoren niet”. Gelukkig kregen zij gelijk. In de 80ste minuut kwam ook Ruben Bugter nog in de ploeg voor de leeggespeelde Jelle Stam. Ook Rick liep op zijn laatste benen, maar in de blessuretijd in de 93ste minuut nam hij nog wel een corner van Mats hoog opspringend op zijn hoofd en knikte hiermee de 0 – 3 in de touwen. Ook trainer Hans de Koning van ZAP (en Volendam) was het met ons eens dat HSV de zege verdiend had binnen gehaald.

a.s. Zondag geen programma voor HSV en daarna komt op 7 april Kolping Boys op bezoek.

Kik voor de foto’s van de wedstrijdhier op de HSV foto pagina“. Foto’s zijn deze keer gemaakt door Koen Roozendaal. Bedankt Koen!