HSV 1 verliest van beter Vitesse ’22: 3 – 1.

16 oktober 2019

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld kwam HSV niet goed uit de voeten tegen de blauw/zwarte Castricummers. Al in de 3e minuut moest Indy Klamer zijn lichaam in de strijd gooien om de bal tot corner te verwerken en 2 minuten later schoot een van de Vit. spitsen naast. In de 21ste minuut werd uit een combinatie tussen Lars de Vre en Luc Wagenaar de bal voorgezet, die Jelle Stam net niet bereikte. In de 25ste minuut werd de aanvoerder van Vitesse, Jort Kaandorp niet goed verdedigd. Hij schoot de bal onder Indy door, maar Steef Kaandorp wist de bal van de doellijn te redden. 10 Minuten later werd een dieptebal op Jort K. gespeeld, die in mijn ogen buitenspel stond, maar hij mocht doorgaan en schoot de bal onder Indy door in het net: 1 – 0. In de 39ste minuut werd een ingooi van Tim van Hekken door Rick Houtenbos met het hoofd verlengd. De bal bereikte Jelle Stam en deze schoot beheerst in: 1- 1. Dat gaf ons toeschouwers een beetje hoop.

In de 2e helft werd na een goede combinatie wederom Jort Kaandorp gevonden die beheerst de 2 – 1 scoorde. De 3 – 1 volgde 7 minuten later toen een corner door Joris Veldt werd ingekopt. In de 64ste minuut werden Nick Sombroek en Scott Metselaar ingebracht. Een breedtepass van Nick bereikte Ruben Bugter die de bal voortrok, maar Jelle kwam een teenlengte tekort om doeltreffend te zijn. Ook Benjamin Conteh mocht zijn opwachting maken. HSV kwam iets meer onder de druk vandaan en dat resulteerde in een paar mogelijkheden, o.a. een omhaal van Arend Swart die net naast ging. Ook een voorzet van Lars werd door Rick ingekopt, maar de grensrechter van Vitesse zag als enige een buitenspelsituatie; dus geen aansluitingstreffer. Een vrije trap van Luc van 20 m. van de goal werd via een V. been tot corner gepromoveerd. In de 87ste minuut werd een mooie combinatie tussen Scott, Rick en weer Scott naast geschoten en in de 90ste minuut kopte Rick de bal na een voorzet van Luc tegen de paal.

a.s. Zondag komt Fc. Den Helder op bezoek. Het 2e van HSV won met 2 – 0 van Always Forward en speelt volgende week uit tegen Vrone 2.