HSV 1 pakt 3 punten

27 januari 2020

Doelpunt Tim van Hekken in 6e minuut goed voor 3 punten.

De eerste mogelijkheid voor HSV kwam in de 6e minuut. Luc Wagenaar speelde de bal breed op Lars de Vre die op zijn beurt Tim van Hekken met een dieptepass wist te bereiken. De doelman van KFC snelde zijn doel uit naar de buitenkant van de 16m. maar Tim was net iets sneller en met een mooie lob scoorde hij de 1 – 0. Twee minuten later stuurde Jelle Stam Luc weg en diens voorzet werd door Rick Houtenbos tegen de paal gekopt. HSV behield het overwicht zonder echter tot kansen te komen. Na een combinatie tussen Lars en Tim kwam de bal uit een voorzet op heuphoogte bij Tobias Apeldoorn, die met een halve omhaal tegen de lat schoot. Dit gebeurde in de 27ste minuut, 5 minuten later gevolgd door een mogelijkheid van Jelle die een bal van Tim terugkreeg, maar net naast schoot. Hierna kwamen twee mogelijkheden voor de Kogers; eerst uit een combinatie die door Abel Vera Vera werd naast geschoten en 6 minuten later kwam de bal uit een vrije trap in de 16 m. Iedereen staarde de bal na, behalve Schoolmeester van KFC. Deze schoot echter de bal vanaf 3 meter over het doel. Het laatste wapenfeit was in de 40ste minuut toen Rick een voorzet losliet die tot corner werd gekopt.

Na de rust kwam een feller KFC uit de kleedkamer. Dit leidde echter niet tot kansen, wel veel balbezit en schietkansen van buiten de 16 m., maar die gaven niet het gewenste resultaat voor de KFC’ers. Door de ruimte die de Kogers achterin gaven, kwamen de beste mogelijkheden voor HSV, maar Tim en Rick hadden hun vizier niet meer op scherp staan. De beste mogelijkheid kwam in de 95ste minuut toen een weggeramde bal bij Ruben Bugter kwam die vanaf de middenlijn een vrij veld voor zich had. Hij had goed gezien dat Rick was meegelopen, passte de bal op diezelfde Rick, maar waar iedereen dacht dat Rick de bal zou inlopen, schoot hij hem door de lucht weer terug richting Ruben. De bal belandde echter bij de cornervlag. Hierna floot scheidsrechter Florian Lodeweegs, die geen moeilijke wedstrijd had, af.
Volgende week speelt HSV 1 uit naar Kleine Sluis.

HSV 2 blijft koploper door een 2 – 4 overwinning op Always Forward 2. Het 2e speelt ook uit bij VIOS/W.