HSV 1 – Kleine Sluis 1 # 3-4

23 september 2019

Geen goeie start van HSV 1.
In de wedstrijd van HSV tegen sv. Kleine Sluis zijn we geschrokken van het niveau van HSV. Er leek een bepaalde matheid over het team te liggen. In ieder geval waren de mannen uit Anna Paulowna feller in de duels, eerder bij de bal en doelgerichter dan de rood/gelen. Reeds in de 5 e minuut lag de bal achter doelman Leon Commandeur, omdat de bal niet werd weggewerkt in de verdediging.
Hierna werd een combinatie opgezet en ingeschoten door Geert Weel, waarna de bal via een verdediger doel trof en het scorebord 0 – 1 aangaf. HSV had het moeilijk met het directe spel van de tegenstanders, maar bleef verschoond van meerdere doelpunten.
Na zo’n 25 minuten kwamen de Heilooenaren wat onder de druk vandaan en zij wisten zowaar enige druk uit te oefenen op de veste van Kleine Sluis. Een voorzet van Lars de Vre werd net tot corner verwerkt en in de 38 ste minuut werd een voorzet van Stefan Vogel door Rick Houtenbos in de handen van de keeper gekopt. Na wederom slecht uitverdedigen van HSV schiet dezelfde Weel de 0 – 2 in de touwen. In dezelfde minuut had HSV toch een antwoord en kon Luc Wagenaar na een goede rush de 1 – 2 inschieten.

In de 56 ste minuut werd er niet goed ingegrepen op een dieptepass van Kl. Sl. De spits was eerder bij de bal dan Leon, maar hij schoot gelukkig voor HSV voorlangs. In de 67 ste minuut wilde de spits van Kl. Sl. het te mooi doen en hij krulde de bal net over en naast het doel, maar 2 minuten later was het wel weer raak. Weel kapte de laatste man uit en scoorde heel beheerst de 1 – 3. Na de aftrap van HSV werd de bal snel weer veroverd en de nr. 10 van Kl. Sl., Jeroen Woutering, kon na een goeie combinatie de 1 – 4 laten aantekenen. Na een paar minuten oponthoud na het onwel worden van een HSV supporter kon HSV toch nog iets terugdoen. Rick Houtenbos kopte de bal in de verste hoek na een goeie voorzet van Koen Rootring; 2 – 4. In de 89 ste minuut ging Rick alleen op de keeper af, maar deze laatste redde ten koste van een corner. In de 90 ste minuut werd Rick onderuit gehaald binnen de 16 m. en hij mocht zelf de strafschop verzilveren: 3 – 4, wat tevens de eindstand betekende.

Volgende week naar Spartanen in Wognum.

Hans.