HSV 1 door naar finale Zomertoernooi 2021

28 augustus 2021

Vrijdag
HSV heeft de finale van het eigen Zomertoernooi weten te bereiken. De wedstrijd tegen dorpsgenoot De Foresters werd op penalty’s beslist. Zondag om 14:00 uur treffen de rood-gelen de winnaars van de andere wedstrijd van het toernooi: ADO ’20.

Derby
De Heilooër derby werd voorafgegaan met een woordje van voorzitter Ellen Popma. Hierin sprak zij uit blij te zijn de supporters weer te zien en te genieten van het feit dat er weer gevoetbald wordt. Ook werd Samuel Conteh herdacht. De bekende Heilooër overleed onlangs, een moment waar tijdens de derby bij stilgestaan moest worden.

De wedstrijd begon stroef, het was duidelijk te zien dat beide teams lang geen wedstrijd gespeeld hadden. Pas in de tweede helft kwamen de ploegen los en bleef het ondanks kleine kansjes over en weer 0-0, waardoor penalty’s beslissing moesten brengen. HSV benutte al hun penalty’s, De Foresters schoot er eentje op de lat en er werd een penalty gepakt door keeper Marnix de Vries.

Finale
HSV treft in de finale ADO ’20. In de wedstrijd op het C-veld van Sportcomplex het Maalwater had twee gezichten. In de eerste helft was de Onder 21 van Koninklijke HFC oppermachtig wat leidde tot een ruststand van 2-0 in het voordeel van de Haarlemmers. Na de rust was het beeld volledig anders: ADO ’20 schoot er drie in waardoor de Heemskerkers naar de finale van het Zomertoernooi gaan.

Aankomende zondag om 14:00 uur worden de wedstrijden HSV – ADO ’20 en De Foresters – Koninklijke HFC afgewerkt.
U bent van harte welkom om de wedstrijden te komen bekijken.