Edward en Nico Koninklijk onderscheiden

27 april 2021

Edward en Nico benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Maar liefst 2 HSV-ers kregen op 26 april 2021 uit handen van Burgemeester Hans Romeijn een lintje. Helaas liet het corona-virus een gezellige receptie bij HSV niet toe. Maar beide gedreven vrijwilligers ontvingen namens alle HSV-ers wel de hartelijke felicitaties en een mooi rood-geel boeket. Zowel Edward als Nico waren enorm blij met de onderscheiding en zeiden er bescheiden bij ‘het was toch niet nodig’. En juist dát laat zien wie ze zijn. Mooie mensen met het hart op de goede plek.

Edward Geesken (55 jaar)
Na een voetbalcarrière van 45 jaar vervult de heer Geesken al vele jaren onbaatzuchtig en vol compassie diverse vrijwilligerstaken voor voetbalvereniging HSV. Hij trainde senioren, was scheidsrechter, draaide mee met bardiensten en in de keuken, was lid van de technische commissie en gaf training aan G-junioren. Sommige dingen doet hij nog steeds. Een sportieve verbinder voor jong en oud met een groot rood-geel HSV-hart, aldus zijn voordracht.

Nico (Kiekus) Meijer (69 jaar)
De heer Meijer is voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor voetbalvereniging HSV, TC Heiloo United, vogelvereniging Kleurenpracht en de Sportraad Heiloo. Hij is volgens de voordracht van onschatbare waarde voor het verenigingsleven van Heiloo. Deze zeer sociale man met een groot hart voor onder andere allochtone mensen en minderbedeelden staat werkelijks klaar voor iedereen die hulp nodig heeft. De heer Meijer heeft een verbindende rol tussen TV Heiloo, TC Heiloo United en de gemeente Heiloo gespeeld bij het tot stand laten komen van een fusie, waardoor een ‘onverwoestbaar fundament’ is gelegd voor de nieuwe vereniging.

Naast Edward en Nico werden Bas Michielsen (mede voor zijn inzet bij De Foresters), Piet & Anneke Nolta en Mart Brouwer benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Van harte gefeliciteerd met de benoeming!