HSV 1 steelt punt in Volendam.

3 oktober 2016

In de 1ste helft waren de Oranjehemden van RKAV Volendam de betere ploeg. Nadat de linkerspits de HSV-keeper al was gepasseerd, schoot hij voor open doel in het zijnet. In de 10e minuut was het wel raak. Weer sneed de linkerspits langs de verdediging; hij gaf een scherpe voorzet die goed werd afgerond; 1 – 0.

10 minuten later werd uit weer een uitval de bal voorlangs geschoten en in de 27ste minuut stond keeper Indy Klamer op de goede plek om de hard ingeschoten bal na een prima samenspel van Volendam te stoppen.

Dat het niet lekker liep bij HSV bleek wel uit het feit dat trainer Edwin Veenstra in de rust 3 spelers wisselde. Natuurlijk een groot risico met in het achterhoofd kans op blessures, waardoor de Heilooërs met een ondertal verder zouden moeten. Maar gelukkig bleef dit leed de rood/gelen bespaard.

Wel kwam er wat meer dreiging en de passing werd ook iets beter. Dit resulteerde in de gelijkmaker na een goeie actie van Arend Swart die de bal breed legde en die door Ruben Bugter werd ingeschoten. Dit was in de 68ste minuut. Hierna ging het spel snel over en weer en ontstonden er voor beide teams kansen op de volle winst. De prima leidende scheidsrechter E. Kan floot na 50 minuten in de 2e helft af, waardoor beide ploegen ’n punt op de lijst konden bijschrijven.

A.s. Zondag komt Limmen om 14.00 uur op bezoek bij HSV. Dat belooft zeker een spannende en hopelijk een mooie wedstrijd te worden. Eerst spelen de 2e teams van HSV en de Spartanen om 11.30 uur tegen met als inzet de bovenste plaats in hun poule.

9 oktober 14:00 uur: