HSV 1 voegt 3 punten toe aan totaal.

31 oktober 2018

Het was wederom als vorige week tegen KFC geen beste wedstrijd.
Maar de manier waarop HSV de 0 – 1 ruststand, met de bal gesponsord door Kaashuis Tromp,  wist om te buigen tot een 2 – 1 overwinning, gaf weer goede hoop.
Na het bekende aftasten met voor beide doelen enkele kleine mogelijkheden,
kwam sc Spirit ’30 in de 31e minuut op voorsprong. Na slecht ingrijpen rond de 16 meter scoorde Lennart Bakker via de handen van Indy Klamer.
Nu moest HSV. En toen Tim van Hekken de bal veroverde van een Spirit verdediger en de bal kon voorzetten, volgde een omhaal van Tobias Apeldoorn in handen van de keeper, gevolgd door een vrije trap van Lars de Vré die Tobias over kopte.

Na de rust kwam Nick Sombroek, na ruim een jaar afwezigheid, in de plaats van Tim van Hekken. Hierdoor kwam toch wat meer voetbal in de ploeg. In de 61ste minuut wist Lars na een korte corner de bal met een sliding voor te krijgen, precies in de voeten van Arie Swart, die de gelijkmaker scoorde: 1 – 1.

Jelle Stam die de laatste 30 minuten mocht invallen pikte in de 70ste minuut de bal van de laatste man af, zag heel goed dat Dillan Meijer buitenspel liep en besloot toen van ruim 20 meter zelf op doel te schieten. De bal ging laag over de grond, ongrijpbaar voor de keeper in het net: 2 – 1.

Nu zette Spirit alles op alles. Hieruit ontstonden nog een aantal corners, maar gelukkig voor HSV leverden die geen doelpunten op en floot de goed leidende scheidsrechter Broekhuizen uit Houten na ruim 4 minuten blessuretijd af.

Volgende week, 28 oktober, wordt een bezoek aan Beemster gebracht.

(De samenvatting van Paul vindt U onderaan dit bericht)

Buurman De Foresters moest op bezoek bij sv Spartanen en kon geen punten mee naar huis brengen.
Komende week wacht opnieuw een loodzware opgave want dan komt de ongeslagen koploper Kolping Boy’s op bezoek naar de Egelshoek.

We vinden HSV op dit moment terug de 5e plek met 10 punten, De Foresters staat op een 12e plek in de ranglijst.