HSV 1 krijgt letterlijk en figuurlijk een koude douche.

19 februari 2018

Uit een onterechte penalty scoorde KFC in de 60ste minuut de 1 – 0 die tot het einde op het scorebord bleef staan.

Het begon goed voor HSV want in de 4e minuut trok Max Dekker een dieptebal van Bryan de Lange op Rick Houtenbos die met zijn linkerbeen kon in schieten, maar dit was te zacht om de 0 – 1 op het bord te zetten.
Verder waren de momenten voor beide doelen niet noemenswaardig, behalve de redding van Ruben Bugter op de doellijn en de gele kaart van Rick in de 43ste minuut na een domme aktie tegen zijn directe tegenstander.
De 2e helft begon KFC furieus maar door een fenomenale redding in de 46ste minuut na een kopbal vanaf 4 meter van Tringo Schut bleef het 0 – 0.
In de 60ste minuut redde weer Ruben op de lijn en uit de daaruit voortkomende corner ontstond een scrimmage binnen de 16m., waar de scheidsrechter, die aan de andere kant van het gebied stond, een penalty in zag die door diezelfde Schut werd benut, 1 – 0.

Na deze periode kan ik enkel 5 gele kaarten noteren voor de Kogers en een redding van Dennis Houtenbos die de bal in de 87ste minuut van de doellijn kopt. De laatste minuten waren voor HSV en de beste kans was voor Rick die zijn schot echter gekeerd zag worden door de voet van de keeper, waarna de bal in een boog voor Ruben kwam. Hij had (achteraf) alle tijd om de bal aan te nemen, maar hij koos voor een directe kopbal, waar geen richting en kracht aan zat, zodat deze alsnog in de handen van de keeper belandde.
Het laatste wapenfeit was in de 95ste minuut toen Dennis een corner hard voor het doel plaatste. De mee naar voren gekomen keeper Indy kopte de bal boven alles uit, maar helaas ook over het doel.

Hierna klonk het eindsignaal en kregen de spelers nog een letterlijk koude douche, omdat de gasleidingen waren stukgetrokken.