VRIJWILLIGER VAN HET SEIZOEN: DE HERFST-WINTER-LENTE-ZOMER

15 december 2021

Vrijwilliger van de Herfst 2021: Jan en Tecla Zoon

 

In het verleden waren ze allebei al een keer vrijwilliger van de maand. Sinds de intrede van vrijwilliger van het seizoen, wordt gezocht naar mensen, die ook écht dat seizoen vertegenwoordigen. Zodat helder wordt dat elk seizoen (lees vrijwilliger van een bepaalde generatie) een eigen waarde in zich draagt. In de Herfst is dat een vrijwilliger die al jarenlang rondloopt en veel kennis en ervaring met zich meedraagt. En in dit geval zijn dat er twee.

’s Morgens had ik Jan nog aan de telefoon over een storing aan de ketel en gedoe met het onderhoudscontract. En zoals bij allerlei andere zaken….er wordt tijd en energie ingestoken en uiteindelijk is het gewoon opgelost. “Het wordt dan wel wat later vanmiddag”, zei hij. Want ik had een afspraak met hem gemaakt om die middag even samen naar wat beleidszaken te kijken (dacht hij, maar ik wist wel beter). “Of je moet naar HSV komen”. Ik antwoordde: “Doe maar niet, want ik wil Tecla ook een paar vraagjes stellen”. En dus stond ik eind van de middag bij hen thuis voor de deur met een mooie bos bloemen en een bon, om te benadrukken hoe waardevol zij voor HSV zijn. En dat al járen lang. En even later zaten we met een wijntje aan tafel om van alles uit al die jaren op te halen.

De zus van Jan was een vriendin van Tecla. Zo leerden ze elkaar kennen, maar het duurde nog wel een paar jaren voordat ze verkering kregen. “Ach ja, je kwam elkaar steeds tegen in dezelfde uitgaansgelegenheden….de Wit ja…. 

lees hier verder.. 

 

De vrijwilliger van het seizoen wordt mede mogelijk gemaakt door

en