Top resultaat HSV’ers / JB voetbalschool

29 mei 2017

Op 27 en 28 Mei 2017 heeft de John Beelen Voetbalschool selectie onder 9 jaar onder leiding van John en Ian Beelen deelgenomen aan het internationale voetbaltoernooi “FC Lisse Cup 2017″. Dit toernooi valt onder de organisatie van UEFA licensed match agent Tiny van Gemert. De selectie van John Beelen bestond uit 8 spelers van HSV Heiloo JO9-1, 2 van VV Limmen en 1 van Jong Holland (Alkmaar). Op zaterdag hebben de jongens het opgenomen tegen Sv Hoofddorp JO9-1, het Duitse “SSC Juno Burg” en het Engelse “Banwell JFC”. Met een overtuigende 9 punten uit 3 wedstrijden werd de groepswinst veilig gesteld en kwalificeerde het team zich voor 1 van de 2 finale poules. In de middag hebben de jongens en alle aanhangers/ fans een uitstekend verzorgde Picknick genoten in het Maalwater te Heiloo. Deze gezonde maaltijd bleek de basis voor wat later bleek een zinderende finale slotdag op zondag…

De zondag startte zoals gebruikelijk bij de John Beelen Voetbalschool met een goed verzorgde training als warming up voor de nieuwe toernooiwedstrijden. Om 9:45 stond de eerste wedstrijd in de finale poule gepland tegen de eerste van 3 Engelse tegenstanders op het programma. Het team was onder de indruk van het fysieke spel wat de Engelsen op de mat legden en werd daarom terecht met een stevige nederlaag van het veld gestuurd. Met de nodige aanwijzingen, peptalk en wederom een goede training tussendoor wisten John & Ian Beelen de jongens scherp te krijgen voor de 2e wedstrijd tegen het sterke Central Milton Keynes FC. Wat volgde was een wedstrijd die de jongens en al hun trouwe fans niet gauw meer zullen vergeten: Met prima verzorgd voetbal kwam team John Beelen Voetbalschool op een 4-0 voorsprong. In de rust dacht de coach van de tegenstander de oplossing te vinden door oudere en fysiek veel verdere jongens in te brengen vanuit een ander team, wat tot de nodige commotie tussen begeleiders, ouders en scheidsrechter leidde. Een waar voetbal gevecht in de 2e helft volgde. her en der vlogen wat spelertjes door de lucht, maar met bloed zweet en tranen hielden de mannen van JBV stand. Toen ook de 3e poule wedstrijd tegen het Engelse “West Hiove Dynamos FC” gewonnen werd mocht de selectie zich klaarmaken voor de kruisfinale voor de 3e / 4e plek tegen het team van FC Lisse.  Ondanks zichtbare vermoeidheid in deze wedstrijd onder warme omstandigheden hebben de jongens de 3e plek toch kunnen veiligstellen!

Al met al een uitstekend toernooi weekeinde aldus coach John Beelen die met gepaste trots terugkijkt op een geslaagde deelname. ” Ik heb gezien dat alle jongens van team JBV gespeeld hebben naar hun mogelijkheden, waarbij het voetballend vermogen vaak doorslaggevend was in de duels tegen alle tegenstanders”. 6 winstpartijen uit 7 potten is prima, maar iets waar John minder waarde aan hecht. “Het gaat om de ervaring wat zo’n toernooi met zich meebrengt dat de jongens meekrijgen. Veel strijd leveren, spanning voelen en samen de voetballende oplossing vinden is waar het om gaat.

Raymond.

jb school lisse.1

v.l.n.r: Ian Beelen (trainer), Matz Mosselaar (HSV), Tijn Rentenaar (Jong Holland), John Beelen (trainer), Maddox van Dam (HSV), Jeffrey Ullers (HSV), Beau de Boer (VV Limmen), Sepp van Rijnsoever (HSV), Niam Meulenbeld (HSV). Onder: Joris Koppers (HSV), Alex Visser (Limmen), Jelle Oud (HSV).

jb school lisse.2a
jb school lisse.3a
jb school lisse.4a