ADO ’20 winnaar HSV Zomertoernooi 2021

29 augustus 2021

ADO ’20 winnaar Zomertoernooi 2021

Na een knotsgekke slotfase mag ADO ’20 zich de winnaar van het HSV Zomertoernooi 2021 noemen. De ploeg uit Heemskerk wist in de laatste tien minuten drie keer te scoren, waardoor HSV de toernooiwinst uit handen liet glippen. Op het C-veld van Sportcomplex het Maalwater wist Koninklijke HFC de derde plek in het toernooi te bemachtigen.

Hoofdveld

De wedstijd tussen HSV en ADO ’20 was een stuk aantrekkelijker dan de wedstrijd die op vrijdagavond werd afgewerkt tussen de Heilooër teams. Na 25 minuten kwamen de Heemskerkers op voorsprong door een corner die kiezelhard werd ingekopt. Niet veel later maakte Jens van der Flier de 1-1, waardoor de teams met een gelijke stand aan de thee gingen. In de tweede helft bouwde de Heilooërs een snelle voorsprong op en leek er tot aan de 80e minuut niets aan de hand.  De 3-1 voorsprong werd binnen 1 minuut weggewerkt door ‘De Superezels’ en tot overmaat van ramp werd een penalty toegekend in de laatste minuut. De 3-4 was de beslissing in de wedstrijd, waardoor ADO ’20 als winnaar van het toernooi van het veld stapte.

Derde plek

De wedstrijd om de derde plek werd gespeeld tussen De Foresters en Koninklijke HFC. De Haarlemmers, die afgelopen vrijdag hun 2-0 voorsprong bij rust zagen omdraaien naar een 2-3 verlies, wisten zondag hun voorsprong 2-0 in de rust wel te behouden. Binnen vijf minuten stonden zij met 4-0 voor, waarna de Heilooërs nog twee goals wisten te maken.

Na afloop kwamen de teams samen voor een drankje in ‘De Basis’ en gaan de clubs zich opmaken voor de competitiestart.