“Zonder EHBO gaat het feest niet door”

22 augustus 2016

Rode Kruis Heiloo zoekt nieuwe vrijwilligers.

Bij ieder evenement is een EHBO-post nodig, bemenst door vrijwilligers van het Rode Kruis. Wat is er zo leuk aan dat EHBO-werk? “De dankbaarheid,” zegt Willem Paauw, coördinator Evenementenhulp van Rode Kruis Heiloo, zonder aarzelen. “Mensen die onze hulp nodig hebben, komen binnen met tranen en gaan weg met een lach. En bij evenementen sta je weliswaar niet op de eerste rij, maar je geniet toch mee. Dan heb je dubbel pret: en vanwege het evenement zelf, en  vanwege de mensen die opgelucht uit de EHBO-post vertrekken.”

Omdat het wettelijk verplicht is om bij een evenement ook EHBO te organiseren, zijn EHBO-ers heel erg belangrijk. “Zonder EHBO gaat het feest niet door!” vertelt Willem. “In Heiloo zijn momenteel te weinig vrijwilligers. Daarom vragen we ondersteuning uit omliggende plaatsen. Maar omgekeerd geldt ook, hoor. EHBO-ers uit Heiloo ondersteunen bijvoorbeeld bij de halve marathon van Egmond. Maar ook bij wedstrijden van AZ in het AFAS-stadion. En zelfs bij de Vierdaagse van Nijmegen. Zo kom je nog eens ergens!”

Daarom stimuleert het Rode Kruis iedereen vanaf 16 jaar een EHBO-cursus te volgen. “De mogelijkheden zijn legio,” vertelt Frank Dekker, de coördinator EHBO-opleidingen in Heiloo. “De basiscursus kun je aanvullen met modules Wandelletsel, Sportletsel, Alcohol & Drugs, EHBO voor kinderen, Reanimatie & AED… voor elk wat wils!”

Als deelnemer kan je het cursusgeld terugverdienen door je in te zetten als EHBO-vrijwilliger bij (sport)evenementen. Misschien ook wel bij je eigen sportvereniging.

Meer informatie over de EHBO-cursus en het terugverdienen van het cursusgeld? Kijk op www.rodekruis.nl/afdeling/heiloo, of bel met Frank Dekker, 06  44 96 46 77.