Yuri Cornelisse traint de trainers bij HSV

12 oktober 2021

Bij HSV is er veel beweging bij het meiden voetbal. Er wordt vanuit het jeugdbestuur gewerkt aan conformiteit over de gehele jeugdafdeling en omdat besloten is dat ook de meidenafdeling onder de jeugd gaat vallen worden er leuke nieuwe initiatieven ontplooid. Het jeugdbestuur heeft de handschoen opgepakt nadat Frank de Waard aan had gegeven om na 6 jaar (of 2 termijnen) te stoppen als Voorzitter Dames- en Meidenvoetbal. Frank blijft overigens wel een van de gewaardeerde meidentrainers!

Een van die initiatieven is dat we Yuri Cornelisse hebben gevraagd om ons te ondersteunen. Yuri heeft als profvoetballer voor meerdere clubs gespeeld: Top Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Groningen en ADO Den Haag horen daarbij. Iemand met heel veel voetbal-bagage dus!

Yuri heeft als voormalig profvoetballer nog steeds iedere week de voetbalschoenen aan, maar nu voor HSV vooral als trainer. Afgelopen periode is hij gestart als trainer voor trainers. Hij begeleidt hierbij voornamelijk de trainers die al langere tijd (maar ook korter zoals Pien en Mijke) de meiden en dames elftallen trainen. Vanuit een bevriende sponsor die betrokken is bij het meidenvoetbal is er ook ondersteuning gekomen.

En dat nieuwe trainen gebeurt met veel plezier! Er worden nieuwe circuitjes gedaan, en er wordt op aangestuurd dat de meiden het naar hun zin hebben. Positieve trainingen zijn Yuri’s handelsmerk. Fantastisch om te zien hoe de meiden geïnspireerd raken en de voetbalsport steeds meer onder de knie krijgen. Trots is HSV dat het dit jaar een nieuw meidenteam heeft kunnen opstarten, de MO13-1 is een feit.

Yuri dank voor je prettige inbreng en succes de komende tijd bij HSV!