Vrijwilliger van het Seizoen- Peter Hoetjes

8 december 2023

HSV heeft al jaren de mooie traditie om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.  De bekendmaking van de vrijwilliger van het seizoen valt dit keer toevallig samen met de landelijke actiedag ‘nationale vrijwilligersdag’.

Tijdens de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ – jaarlijks op 7 december – worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden.
HSV zet elk kwartaal een vrijwilliger van het seizoen in het zonnetje. Deze keer is de vrijwilliger van de Herfst weer aan de beurt. Dat heeft ook een symbolische waarde: wij dragen álle vrijwilligers een warm roodgeel hart toe en hebben veel waardering voor alle inzet en betrokkenheid.In het voorjaar zullen alle vrijwilligers worden uitgenodigd voor een bijzonder evenement, om dat te onderstrepen. Daar wordt achter de schermen al aan gewerkt. HSV dat zijn we samen!!

 

Vrijwilliger van de Herfst: Peter Hoetjes

 

Op Sinterklaasochtend rijd ik naar Ypestein, waar Peter Hoetjes sinds een jaar of 6 woont in een kleine, gezellige studio. Voor de deur een eigen terrasje, met op de tuintafel de paarse winterviooltjes, die Yvon Pronk hem namens HSV bracht in de Week van de Scheidsrechters.
Met uitzicht op de plek waar het Oranjebal altijd wordt gevierd. Handig, je eigen toilet in de buurt. “Dat is handig ja. En als het mooi weer is, zitten we lekker buiten….met m’n broers en zus een beetje voordrinken.” Nog twee broers en een zus heeft Peter; een tweede zus overleed al jong. En het was haar studio waar Peter nu woont.

Al pratend regelt Peter een lekker bakkie koffie met een heerlijke appelkoek. Dat had hij me ook beloofd toen we de afspraak voor dit interview maakten. Dat gebeurde tijdens de ALV, waar ik het formele gebeuren kort onderbrak, om Peter te verrassen met een mooi roodgeel boeket van Bloembinderij ’t Loo en een waardebon van Herberg Jan. Als Vrijwilliger van het Seizoen.
In de Herfst is daarvoor altijd ruime keuze, want er zijn verschillende mensen die al jarenlang rondlopen en hun kennis en ervaring met zich meedragen. Wat dat betreft kunnen we nog wel een tijdje vooruit gelukkig. Zonder andere vrijwilligers tekort te willen doen, viel de keuze nu op Peter, omdat hij – zeker de laatste tijd weer – bergen werk verzet voor onze vereniging. Daarover straks meer.

lees hier het hele interview met Peter.

 

Vrijwilliger van het seizoen wordt mede mogelijk gemaakt door:

www.bloembinderijheiloo.nlwww.herberg-jan.nl