vrijwilliger van het seizoen “de winter”

26 maart 2023

Vrijwilliger van de Winter: Cees de Waard

Op de grens tussen winter en lente zocht ik Cees de Waard op in Overkerck, waar hij sinds een half jaartje nu woont, samen met zijn vrouw An. Vrijwilliger van de Winter, maar met de eeuwige lente in zijn hart en hoofd, vol herinneringen aan zijn jeugd.

Het is gezellig druk in het appartement. De schoonheidsspecialiste is er voor An en ook schoondochter Yvonne is op bezoek. Zij zorgt voor thee en een glas water, als Cees door het vele praten wat last krijgt van een prikkelhoest. Want die vele herinneringen komen allemaal tevoorschijn en worden ook allemaal verteld. Het is een genoegen om naar te luisteren.

“Vlak na de oorlog speelde ik met Kees Nooij en nog een vriendje voetbal op straat en vroeg aan Dirk Pepping (die toen voorzitter was) hoe oud je moest zijn om bij HSV te mogen voetballen. Twaalf, zei hij en op dat moment werden we alle drie onmiddellijk 12 (hoewel we eigenlijk pas 11 waren).
Dus wij op voetbal bij HSV. Daar kwam ik te spelen met Ton de Zeeuw, Gerard Beerse (broer van Jos), Dirk Leek (broer van Piet) en Cees Groefsema, die werkte als ‘stoker’ op de Stichting, waar half Heiloo werkte. (…)

Lees hier verder..

Ellen Popma, maart 2023

“Jaqcueline heeft er voor gezorgd dat ik in 2010 – samen met Jan IJpelaan – een lintje heb gekregen. Dat was wel echt een heel bijzondere gebeurtenis.”

Cees, Ronald en Bodi

Elk kwartaal wordt een ‘vrijwilliger van het seizoen’ verrast door de voorzitter van HSV,
met mooie bloemen van

http://www.bloembinderijheiloo.nl

en een waardebon van 

https://www.herberg-jan.nl