verplaatsen / uitstel aanvragen kan niet meer

11 april 2022

# Door de KNVB wordt het volgende kenbaar gemaakt:

Om de voortgang van de competitie te waarborgen is besloten dat per heden (maandag 11 april) het niet meer mogelijk is om in de categorie A van het veldvoetbal en in de categorie A en B van het zaalvoetbal uitstel te vragen vanwege corona. Daarnaast zien we dat de noodzaak om uitstel te vragen vanwege corona minder aanwezig is door het fors dalende aantal coronabesmettingen en het aangepaste overheidsbeleid.

Veldvoetbal
De laatste weken voor het eind van de competitie willen we bij voorkeur geen doordeweekse wedstrijden meer inplannen om te kunnen waarborgen dat de laatste twee wedstrijdronden gelijktijdig worden afgerond. Het aantal doordeweekse inhaalmomenten voor het veldvoetbal is beperkt in de maand mei. We zien dat in meerdere competities al gebruik wordt gemaakt van de doordeweekse inhaalmomenten in mei en dat het aantal mogelijkheden om in te halen voor teams steeds beperkter wordt. Om te zorgen dat de nacompetitie tijdig kan beginnen is het noodzakelijk om het aantal beschikbare doordeweekse inhaalmomenten vrij te houden voor eventuele andere tegenslagen, bijvoorbeeld voor een afgelasting door weersomstandigheden.

Zaalvoetbal
In het zaalvoetbal zien we daarnaast ook dat sporthallen regionaal niet of nauwelijks meer beschikbaar zijn in mei en juni. Hierdoor bestaat het risico dat door uitstel de competities niet meer tijdig worden afgerond. Met dit besluit gaat vanaf heden de reguliere regelgeving gelden voor het uitstellen van wedstrijd in de categorie A.

Meer informatie over de reguliere regelgeving is te vinden op: Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld | KNVB