Van De Basis naar… La Bombonera in Buenos Aires

9 september 2023

In de – inmiddels kunnen we wel schrijven succesreeks – van oud HSV’ers kunnen we weer een hoofdstuk toevoegen.

Bouwe Groot, van ons jeugdbestuur werd, geinterviewd door NH Nieuws over de deelname van oud HSV’ers Lewis Schouten en Sem Dekkers spelend bij AZ.

Vanavond / 9-9-2023 spelen zij met AZ om de U20 intercontinentaal cup tegen Boca Juniors.

“Heilooër Lewis Schouten was ook een van de steunpilaren in het elftal van trainer Jan Sierksma. Bouwe Groot, jeugdbestuurslid van HSV, herinnert zich nog veel van de eerste voetbalstapjes van Schouten bij de Heilooër amateurclub. “Het was echt een hele talentvolle jongen, hij was veel verder dan zijn leeftijdsgenootjes.” Groot gaat samen met zijn zoon de wedstrijd tegen Boca Juniors kijken. “Mijn zoon heeft lange tijd met Schouten gespeeld, dus we gaan met zijn tweetjes kijken.”

“We zijn als HSV heel trots op Lewis en Sem Dekkers, die ook in de selectie zit”, vertelt het jeugdbestuurslid van de amateurclub uit Heiloo. “Het is echt hartstikke leuk voor die jongens. Maar zij waren zo goed, ook bij een andere club waren ze wel doorgebroken. Alleen is het wel leuk dat het bij HSV is gebeurd.”

Lees HIER het hele artikel op NHNIEUWS en zie bv welke andere jongens uit onze omgeving nu dit succes meemaken.. ben jij de volgende?

Natuurlijk kunnen jullie ook HIER alle informatie vinden op de website van AZ zelf.

 

Bron: www. NHNIEUWS.nl en www.AZ.nl