UPDATE VERDUURZAMING “De Basis”

18 oktober 2023

Onze onderhoudscommissie is de afgelopen maanden achter de schermen stug doorgegaan met alle werkzaamheden, die nodig zijn om verder te verduurzamen. Hoewel….het zal jullie vast niet zijn ontgaan, dat de warmtepomp en de 2 buffervaten zijn geleverd. Ze moesten noodgedwongen nog even buiten staan, want de vaten hebben een inhoud van maar liefst 2.000 liter en zijn loeizwaar. Dus niet zomaar even te verplaatsen, net zo min als de warmtepomp.

Sinds zaterdag staat alles op de goede plek. Het was dus nog wel even spannend om die zware vaten achter in de ruimte onder het terras/de tribune oost te plaatsen, maar mede dankzij de hulp van Bob en Bart de Vos van aannemingsbedrijf De Vos Bouw en Onderhoud Heiloo, is het gelukt.

Gisteren is ook het hekwerk rondom de warmtepomp geplaatst en het ziet er netjes uit.

Het duurt nog even voordat het systeem operationeel is, maar de onderhoudscommissie werkt er naar toe (en hebben goede hoop dat dat ook lukt) om in de winterstop over te schakelen. Dat houdt in dat HSV dan met ingang van 2024 géén gas meer zal afnemen van het energiebedrijf. Hoe mooi is dat 😊

Na de veldverlichting naar led te hebben omgezet, hebben we het dak voorzien van een extra laag en hebben we 160 zonnepanelen op het dak geplaatst. Die gaan de stroom leveren aan de warmtepomp, zodat we door zonne-energie warm kunnen douchen en ook het gebouw kunnen verwarmen. De buffervaten zorgen voor de opslag van het warme water, zodat ook op regenachtige dagen de douches warm blijven. Wat een mooie stappen !!