Strijd, spanning en humor in de spelshow “Hou ’t Schoon”

10 oktober 2017

Afgelopen zomer hebben de opname plaatsgevonden van het RTL programma wat we allemaal kennen : HOU ‘T SCHOON.  Ook HSV heeft hieraan zijn medewerking verleend. Let dus op aanstaande  zondag 15 oktober om 16:40 uur uur op RTL 8 .. dan herken je ‘je eigen’ HSV kantine :-).
(herhaling zaterdag 21 oktober 16.30 uur)

Onder leiding van presentatoren Ruben Dingemans en Pauline Luth gaan twee teams van kinderen uit twee buurten binnen dezelfde gemeente de strijd aan met elkaar én met zwerfafval. Er worden, onder het toeziend oog van een groot publiek, drie spellen gespeeld en drie opdrachten uitgevoerd. Het team dat het slimste, het snelste en het beste is, is de winnaar van een BBQ feestje voor de hele buurt!

Nieuwe onderdelen
In dit derde seizoen is het programma nog sneller en nog flitsender. De spellen zijn groots en de opdrachten creatief en uitdagend. En natuurlijk ontbreekt ook dit seizoen de bekende zwerfvuilstormbaan niet. Van de TT-Run in Assen tot een heuse Boeing 747. Hou ’t Schoon is overal.

Effectief
Hou ’t Schoon is niet alleen erg leuk en leerzaam, maar ook effectief. Alle basisscholen in de deelnemende gemeenten krijgen het Hou ’t Schoon-lespakket uitgereikt, waarmee kinderen op een speelse manier bewuster worden van het probleem van zwerfafval. Ouders en docenten van scholen waar het Hou ’t Schoon-lespakket is verspreid, laten weten dat ze merkbaar verschil zien: de kinderen gooien niet alleen niet meer hun afval op straat, ze zijn zich bewuster van het scheiden van afval en ruimen ook spontaan hun eigen speelomgeving op!

 

Hier een youtube filmpje uit 2016 .. Alkmaar