Spannend duel tot einde, HSV 1 wint weer.

12 december 2016

Een iets feller Wijk aan Zee, een beter voetballend HSV. Echte kansen zagen we niet. Het veld was behoorlijk hobbelig en daardoor was het voor de in het wit spelende HSV’ers lastig om elkaar met kort spel te bereiken. De Wijk aan Zee’ers toonden wat meer passie in de duels.

Uiteindelijk werd pas in de 30e minuut de score geopend via een penalty.
Max Dekker werd onderuit getikt en Ruben Bugter profiteerde: 0 – 1.

HSV werd nu wat gevaarlijker en na een pass over de breedte naar Lennard Nobbe, speelde deze de bal terug op Max Jongerius, die vervolgens de bal op maat gaf aan Ruben Bugter, dat betekende 0 – 2 in de 43ste minuut.

Na de rust kwam Rick Houtenbos zijn opwachting maken in de plaats van Ruben. Na 5 minuten in de 2e helft kwam de spits van W. in balbezit, schermde deze goed af, draaide om zijn tegenstander en scoorde 1 – 2. De druk werd groter maar HSV kwam er voetballend beter uit. Na een combinatie tussen Max Jongerius en Cas Kaandorp kwam de bal voor en Max D. kopte geweldig in 1 – 3.

Uit een corner werd de aansluitende treffer weer gescoord. Het werd nu alles of niets voor de kustbewoners, maar eerst scoorde Max D. uit een corner met een harde knal de 2 – 4, maar de 3 – 4 kwam in dezelfde minuut. In de blessuretijd werd nog een buitenspelgoal van Wijk a/Zee afgekeurd.