Pupil van de week 8 oktober 2023: Nils de Waard

9 oktober 2023

Zondag 8 oktober was er een weer een thuiswedstrijd van HSV 1 en dus ook weer een pupil van de week. Deze keer was dat Nils de Waard en hij vertelt zelf van zijn belevenissen 🙂

Mijn naam is Nils de Waard en ik voetbal bij HSV in de JO10-2. Vandaag (zondag 8 oktober) mocht ik pupil van de week zijn, de hele week had ik er al onwijs veel zin in. Zaterdagavond op tijd naar bed, net als de jongens uit de selectie. Om 12.00 uur zou ik worden opgehaald voor de thuiswedstrijd tegen KFC door mijn oud buurjongen Tim van de Flier, een toffe gast! Om 11.50uur ging de deurbel, daar was Tim, keurig op tijd, jeetje wat is die groot en sterk geworden!  Hij had zojuist nog een kantine dienst gedraaid, dat is ook HSV, selectie of niet, iedereen draagt zijn steentje bij!

Samen met Tim en mijn vader op de fiets naar onze club. In de kantine kwam iedereen mij een hand geven om zich voor te stellen, wat een ontzettend leuke en spontane groep voetballers en begeleiders, daarna op naar de bestuurskamer. Alessandro van Hallem, assistent trainer van hoofdtrainer Rene van Elsland, begon met een tactische bespreking. Hij liet door middel van camerabeelden zien wat spelers vorige week goed en niet goed hadden gedaan. René en Alessandro maakte de opstelling bekend en toen op naar de kleedkamer. Scott “de dj” had een box mee en zorgde voor toffe muziek. Na het omkleden gezamenlijk naar het hoofdveld, waar ik meedeed met de warming up en een balletje trappen. Terug in de kleedkamer trokken de jongens hun voetbalshirt aan en op naar de wedstrijd. Iedereen op het veld succes gewenst door een high five te geven en de toss mocht ik doen van de scheidsrechter met de aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zat ik in de dug-out, heel leuk en gezellig!

Gerben maakte net voor rust de verdiende 1-0, super blij waren we allemaal. Tijdens de rust heb ik op het veld gevoetbald. In de tweede helft werd het nog wel 1-1, maar toen kwam HSV pas echt op stoom en trok door doelpunten van Jadenn (2x) en Maarten een terechte overwinning over de streep (4-1). Na de wedstrijd was ik in de bestuurskamer samen met m’n moeder, vader en zus en heb ik uit handen van Tim een kado en een super mooie bal met alle handtekeningen van de spelers gekregen! De hele dag was één groot feest en heb zo onwijs genoten, een prachtige dag. Ik wil alle spelers, begeleiders, Carla en HSV bedanken, jullie hebben me een onvergetelijke dag bezorgd. Tijd om naar bed te gaan, met de bal op m’n nachtkastje droom ik verder over deze dag…..