Prachtige zondag voor HSV.

12 september 2016

Afgelopen zondag werd het nieuwe kunstgrasveld van HSV geopend. Eerst werden de Top-, Hoofd- en Stersponsors in de kantine van HSV ontvangen door het bestuur en de sponsorcommissie. Na een woordje van voorzitter Wim Leering, waarin hij dank uitsprak voor alle werkzaamheden die gedaan zijn door het Stichtingsbestuur en heel veel vrijwilligers, sprak daarna Bert Schelhaas namens de sponsorcommissie over de positieve situatie die op dit moment heerst bij HSV. Hij roemde zowel  het gebeuren op voetbalgebied, alsmede de organisatie en de geweldige sfeer bij de rood/gele familie, waardoor de huidige presentatie van de nieuwe reclameborden, de vlaggen van de sponsoren, het bord met de namen van deze groep sponsoren bij de ingang heel opvallend zijn.

Tevens werd de nieuwe website van HSV geïntroduceerd door Martijn Apeldoorn van Specialist in Websites.

Hierna vertelde John van den Brom, trainer van AZ, over zijn loopbaan en vooral over de fijne samenwerking met het huidige AZ-bestuur en de selektie. Tevens werd gebruik gemaakt van de gelegenheid om hem vragen te stellen.

Om 13.45 uur deden achtereenvolgens Wim Leering en wethouder Opdam een woordje op het nieuwe kunstgrasveld over de samenwerking tussen HSV en de gemeente en over het tot stand komen van dit nieuwe veld, waarna John van den Brom het lint doorknipte onder een boog van rood/gele ballonnen, waardoor de scheidsrechter en de teams van HSV en Meervogels ’31 het veld betraden voor hun 2e competitiewedstrijd van het seizoen.

Nadat het 2e team ‘s morgens met 2 – 1 won van KGB, kwam Meervogels uit Akersloot bij HSV 1 op bezoek. De “koeten” begonnen furieus en binnen 7 minuten stond er een 0 – 2 stand op het bord. In de 16e minuut schoot Dennis Houtenbos, de latere Plaza Cinco Man of the Match, van afstand de aansluitende treffer in. Deze stand bleef tot de rust zo staan. In de 48ste minuut kreeg Ahrend Swart dankzij een overstapje van een M.- verdediger de bal voor zijn voeten, waarna hij hard en hoog uithaalde in de korte hoek: 2 – 2. De strijd ging daarna op en neer en in de 88ste minuut kon Cas Kaandorp met een mooi geplaatste bal vanaf de buitenkant de zo gehoopte voorsprong inschieten, 3 – 2. Bij een alles of niets poging ging ook de geel/zwarte keeper mee toen Meervogels nog een corner kreeg. Deze bal werd afgeslagen, kwam bij Max Dekker terecht, die vanaf de eigen helft aan een solo begon met nog 2 tegenstanders in zijn omgeving. Beheerst wist Max de door Rabobank Noord Kennemerland gesponsorde bal in het doel te lopen, waarna de prima leidende scheidsrechter Poortier meteen voor het einde floot.

Al met al een heel fijne dag voor HSV en volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SVW’27 uit Heerhugowaard.

Zie alle foto’s van deze TOP opening de HSV foto’s (links boven op de website)