Oud HSV’ers Lewis en Joeri winnen met AZ de UEFA YOUTH LEAGUE

25 april 2023

 

Ongeveer een jaar geleden wisten we jullie te melden dat oud HSV speler LEWIS SCHOUTEN zijn contract had verlengd bij AZ en ook dat JOERI OUD een prof contract bij AZ had getekend.

Nu kunnen we melden dat Lewis én Joeri ook heel erg lekker bezig zijn en deel uit maken van het AZ jeugdteam dat op het moment hoge ogen gooit in Europa!

HSV feliciteert Lewis en Joeri en hun hele team met het behalen van de eerste Europese jeugdprijs in de historie: de UEFA YOUTH LEAGUE. 

Lees hier het wedstrijdverslag op de website van AZ.

Na de wedstrijd van AZ tegen Sporting werd Lewis door AZ geinterviewd:

“GENÈVE- Stade de Genève, Zwitserland. Dat is de plaats waar AZ maandag zijn eerste Europese prijs in de clubhistorie kan pakken. Nog nooit eerder reikte een Nederlandse club tot de finale van de UEFA Youth League, maar AZ flikte het afgelopen vrijdag. In een zinderende halve eindstrijd werd Sporting CP (2-2) na strafschoppen verslagen. Nu ligt de volle focus op het aanstaande duel met Hajduk Split en het binnenhalen van The Lennart Johansson Trophy. Lewis Schouten vertelt over zijn verwachtingen. “Ervaren genoeg het voor elkaar te krijgen.”

“De wedstrijd tegen Sporting was een intense”, begint de middenvelder. “We kwamen vroeg 1-0 achter, maken er zelf 1-2 van en krijgen kort na rust de 2-2 tegen. Daarna was het erg spannend.” De 19-jarige Heilooër was belangrijk bij beide goals van AZ. “De 1-1 ontstond uit een afvallende bal. Een speler van Sporting zag mij niet uit z’n rug komen, waardoor ik aan de bal kwam en een pass de zestien in stuurde. Ernest Poku herkent wat ik vaak doe, ging erheen en maakte de goal. Bij de 1-2 had ik een onderschepping op het middenveld, kreeg ik de bal weer bij Ernest en hij gaf hem door aan Ro-Zangelo Daal. Hij schoot daarna lekker binnen.”

Lees hier het hele interview met Lewis.

 

Opstelling AZ in de finale tegen Hajduk Split: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Enoch Mastoras (84. Jurre van Aken), Wouter Goes, Lewis Schouten (midden boven), Daniël Beukers; Kees Smit (88. Job Kalisvaart), Fedde de Jong, Dave Kwakman; Jayden Addai (84. Tom Kerssens), Ernest Poku (84. Jayen Gerold), Ro-Zangelo Daal (46. Mexx Meerdink).

BRON: www.az.nl ( / AZ Facebook) / ANP Ed van de Pol

AZ verlengt contract oud HSV’er Lewis schouten

Joeri verdient eerste prof contract bij AZ