Ook Lewis Schouten onder contract bij AZ!

9 juli 2021

HSV is er reuze trots op op dat het weer een oud lid is gelukt om een contract af te dwingen bij AZ.

Lewis Schouten van harte gefeliciteerd met dit mooie en verdiende resultaat!

HSV trainers Martijn Pronk en Fons van Haastrecht kunnen “kleine Lewis” nog zeker herinneren toen hij bij de F en de E bij HSV speelde.

Fons: “Het talent van Lewis was al snel duidelijk. Als F’je speelde Lewis al in HSV E1. En als E pupil werd Lewis ‘gespot’ door AZ en mocht hij, ondanks zijn jonge leeftijd al bij AZ meetrainen. Lewis heeft het voetbaltalent overigens niet van een vreemde, zijn vader Ronald heeft in ‘zijn tijd’ ook voor AZ gespeeld. De moeder van Lewis was bij HSV actief voor de G-spelers op de woensdag. Het sportieve zit dus helemaal in de familie Schouten.”

 

Schouten: ‘Laten zien wie ik ben’
Ook Schouten speelt sinds 2014 in de AZ Jeugdopleiding, nadat hij eerder voor HSV Heiloo uitkwam. Na een lange periode van blessures – die ontstonden door groeipijnen – heeft de zeventienjarige middenvelder de stijgende lijn weer te pakken. “Het gaat nu erg goed en ik ben mezelf sterk aan het ontwikkelen. Ik kan op vier posities uit de voeten, ben goed aan de bal en beschik over veel snelheid. Mijn inzicht is mijn sterkste punt. Komend jaar wil ik basisspeler worden bij AZ Onder 18 en zo snel mogelijk bij AZ 1 laten zien wie ik ben.”

Het hele persbericht vind je natuurlijk hier op de website van AZ 

Lewis heel veel succes bij AZ gewenst namens HSV!