Lewis maakt basisdebuut bij jong AZ!

22 januari 2022

In de “serie” succesvolle voormalig HSV jeugdspelers kunnen we weer een mooi hoofdstukje bijschrijven! 

Lewis Schouten maakte vrijdag 21 januari zijn basisdebuut bij Jong AZ, dat onderleiding staat van Maarten Martens.

“Basisdebutanten
Jong AZ had er geen boodschap aan. De jonkies genoten van de zege. Jong AZ telde drie spelers die voor het eerst in de basis stonden: linksback Misha Engel (19), middenvelder Lewis Schouten (17) en spits Mexx Meerdink (18). Alle drie maken dit seizoen deel uit van AZ onder 19, het team dat in de jeugdversie van de Champions League speelt. Dat geldt trouwens voor meer spelers die vrijdagavond bij Jong AZ aan de aftrap stonden. Ook Jorn Berkhout, Fedde de jongen Myron van Brederode spelen nog in dat jeugdteam.

Het had tot gevolg dat Jong AZ vrijdagavond extreem jong was. De Tsjech Richard Sedlacek was met zijn 22 jaar met afstand de oudste. De andere spelers waren allemaal twintig jaar of jonger, met de 17-jarige Lewis Schouten als jongste. Al met al stond er een basiselftal met een gemiddelde leeftijd van 19,2 jaar.” 

Lewis had ook een belangrijk aandeel in de overwinning met een prima pass waaruit werd gescoord! AZ won de wedstrijd tegen VVV met 2-0.
Feit dat Lewis de jongste op het veld was en nu deze kans krijgt / verdient zegt vermoedelijk wel  iets over het vertrouwen dat AZ in Lewis heeft.

Erg leuk om te horen van journalist Theo Brinkman dat Lewis een goede wedstrijd speelde. Het Lewis is om zich door te blijven ontwikkelen. 

Het hele artikel lees je (natuurlijk) hier in het NoordHollands Dagblad.

Op de website van AZ staat ook een mooi verslag.